OnePlus 9-serien får Snapdragon 888

Den nye Snapdragon 888-processor er chipsettet, der skal opgradere Android-flagskibene i 2021. OnePlus har bekræftet, at første halvdel af 2021 byder på en mobil med dette chipset.

OnePlus 9-serien får Snapdragon 888

Qualcomm annoncerede for nylig på Snapdragon Tech Summit Snapdragon 888-chipsettet, der skal give hurtigere hastigheder, bedre kameraer, mere kraftfuld AI og hurtigere 5G hastigheder. Dermed er vejen banet for endnu hurtigere flagskibstelefoner, som bliver lanceret i 2021. Heriblandt finder vi en mobiltelefon fra OnePlus. OnePlus har bekræftet, at der i første halvdel af 2021 kommer en mobiltelefon fra dem med Snapdragon 888, men ikke hvilken model. Kender man dog bare en lille smule til OnePlus, så vil man vide at dette kun kan være OnePlus 9-serien.

Læs også: Nyheder om 5G i mobiltelefoner

En af de første med Snapdragon 888

Et af de første flagskibe med Snapdragon 888 ser ud til at blive Samsung Galaxy S21. Det forventes, at Samsung afslører meget mere i løbet af januar. Om vi kommer til at se Snapdragon 888 i Galaxy S21 eller om vi igen får Exynos-udgaven er uvidst.

Nu har OnePlus officielt meddelt, at de i første halvdel af 2021 vil lancere et flagskib, der også drives af det nye chipsæt fra Qualcomm. Og hvilken anden model end OnePlus 9 kan det være? Om Snapdragon 888 vil være at finde i alle modeller i OnePlus 9-serien bliver spændende at se, for der er ingen tvivl om, at det nye chipset vil være en stor udgift for smartphoneproducenterne, som sikkert gerne vil undgå at hæve priserne yderligere. Der går rygter om tre modeller af OnePlus 9-serien denne gang, blandt andet en OnePlus 9 Pro, som skal erstatte OnePlus 8 Pro.

Læs også: Test af OnePlus 8 Pro

Nogle af de nye Snapdragon 888-funktioner

Det er ikke voldsomt meget information Qualcomm endnu har delt om Snapdragon 888, men dette ved vi:

  • 5G-modemintegration (mere effektivt)
  • 5nm Qualcomm X60-modem (længere batterilevetid, hurtigere 5G-hastighed)
  • 6. generation AI-motor på en ny Hexagon-processor
  • Hurtigste Adreno GPU-grafikydelse på en Snapdragon nogensinde
  • 35 procent hurtigere billedprocessor (120 billeder pr. sekund ved 12MP) på tre chips

Snapdragon kommer også til at være i enheder fra LG, Motorola og Oppo og ikke mindst OnePlus. Google, Samsung og Sony mangler fortsat at melde noget ud, men man kan godt formode, at enhver stor producent vil forsøge at integrere det nye 888-chipsæt i næste flagskibstelefon.

OnePlus 9-serien forventes lanceret til marts.

Læs også: De bedste OnePlus-telefoner til prisen