Dodge udvikler elektrisk muskelbil der larmer

Dodges berygtede V8-monstre larmer som ind i helvede - selskabets første elbil, Charger Daytona, kan blive lidt så larmende og få gearkasse.

Dodge udvikler elektrisk muskelbil der larmer

Det kan næsten ikke blive mere amerikanske end dette: Den amerikanske bilgigant Dodge går ind på markedet for elektriske biler, som mange andre har gjort inden, og flere vil gøre i fremtiden – men med et lille twist.

For at gøre sin muskelbilselskende kundegruppe glade har Dodge valgt at gøre noget ultraamerikansk. Med tanke på, at elektriske biler er meget støjsvage og ikke giver det irriterende lydniveau, man forbinder med Dodges benzinslugende V8-monstre, udforsker bilproducenten teknologi, der skal gøre deres elektriske biler højlydte og irriterende.

Se også: Test af elbiler

Dodge-elbil får klassisk larm fra udstødning

Det betyder, at deres kommende Charger Daytona, der skal komme på markedet i 2024, ikke blot kommer til at lade alle vide, at den er på vej takket være støjniveauet, noget som elektriske biler ikke ligefrem er kendt for. Den kommer også til at efterligne lyden af en udstødning.

Det sker ved at presse luft gennem rør med kamre oag andet indeni, så man opnår den klassiske lyd af udstødning. Resultatet er 126 decibel af helt meningsløst støj, hvilket er mere end nok til at give nedsat hørelse eller i det mindst ondt i ørerne.

Med andre ord tager Dodge fordelene ved elektriske biler men gør, hvad de kan, for at alle i nærheden, inklusive chaufføren, bliver udsat for støjforurening.

Se også: Videotest af elbiler

Får også klassisk gearkasse

Charger Daytona bliver ikke kun udrustet med udstødningsrør, der giver en masse unødvendig støj, den får også en klassisk gearkasse til at skifte gear med – det er der typisk ikke i en elbil.

Det handler ikke om at gøre bilen mere kraftfuld, for det behøver man ikke med en EV – det handler helt enkelt om at glæde de kunder, der vil have det som i de gode gamle dage, lidt nostalgi.

Dogde lover, at deres EV kan leve op til selskabets legendariske Challenger Hellcat muskelbil på alle målbare nøgle-funktioner. Det betyder, at den ikke kun støjer forfærdeligt, den kommer også til at kunne køre utroligt stærkt. Hvor stærkt er endnu ikke oplyst.

Dodge har endnu talt om pris på bilen.