Fisker Pear har over 480 kilometers rækkevidde og god pris

Henrik Fisker har netop løftet lidt af sløret for den kommende elbil Pear - for eksempel at den får en startpris fra 29.900 dollars.

Fisker Pear har over 480 kilometers rækkevidde og god pris

Fiskers anden fuldelektriske bil koster det halve af prisen for en Tesla Model Y Performance. Bilproducenten Fisker, grundlagt af Henrik Fisker, er på vej med en ny Pear-crossovermodel til en lavere pris, der begynder ved 29.900 dollars.

Det meddelte Henrik Fisker ved en præsentation for investorer, hvor man også havde mulighed for at se skitser af bilen samt nye detaljer så som den forventede rækkevidde for den lille elbil.

Tidligere har Fisker sagt, at Pear skulle have en startpris på under 30.000 dollars, og nu kan selskabet også fortælle, at udviklingen af modellen skrider godt frem.

Den første prototype blev til og med færdig før planen i december 2022 og er flere gange blevet set ude på vejene for at blive testet.

Se også: Leasing priser på elbiler

Billeder af Fisker Pear

Fisker afslører Pear som prototype ved en investordag senere på året, men inden det event har bilproducenten nu offentliggjort to billeder af den kommende model.

Her ser man fronten og baglygterne samt bilens form. Forlygterne har de dual lysbarer, vi kender fra Fisker, omgivet af ”high tech light graphics”.

Baglygterne består af en stribe lys omkring bagruden med en integreret bremselygte, der er monteret højt oppe på bilen.

Pear, der står for Personal Electric Automotive Revolution, bliver omkring 4,5 meter lang, hvilket gør den omkring 25 centimeter kortere end Tesla Model Y.

Se også: Anmeldelse af elbiler

Blade Computer og aerodynamisk form

Ifølge Fisker produceres Pear med en “revolutionær” E/E arkitektur, der indeholder færre centrale computerenheder end de konkurrerende modeller. Fisker kalder systemet for Blade Computer.

Sammen med den aerodynamiske form på bilen, der allerede er testet i en vindtunnel, bør det give en rækkevidde for topversionen på godt 480 kilometer.

Se også: Forsikring til elbiler

Pear lanceres officielt senere i år

Man kan allerede nu reservere en Pear for et depositum på 250 dollars. Det gør man via selskabets webside. Ifølge Fisker havde de i slutningen af februar 2023 allerede 5.600 forhåndsbestillinger på bilen.

Der er endnu ikke meldt en dato ud for det investorevent, hvor Pear officielt skal præsenteres, men det forventes, at Fisker vil afsløre sin elektriske sportsbil, Ronin og den Ocean-baserede pickup, Alaska ved samme event.