Flyvende elbil kommer i 2025 – nu testflyves den

Amerikanske Alef Aeronautics lover de første leveringer af den flyvende elbil Alef Model A om blot to år. De har nu fået tilladelse til at testflyve den.

Flyvende elbil kommer i 2025 – nu testflyves den

Filmen Tilbage til Fremtiden lovede os flyvende biler i 2015, men her otte år senere kommer der stadig ikke meget luft under hjulene på vores daglige køretøjer. Det tyder dog på, at bilen snart kan blive flyvende, for en amerikanske producent lover leveringer af en flyvende elbil allerede om to år.

Se også: Sammenlign rækkevidde og opladning på elbiler

Er både en kørende og flyvende elbil

Du har sikkert ikke hørt om Alef Aeronautics før, men går det som planlagt, kunne de blive et velkendt mærke i fremtiden. Alef Aeronautics har nemlig fremvist en flyvende elbil, der allerede nu kan flyve.

Alef Aeronautics har nemlig fået tilladelse af de amerikanske myndigheder til at testflyve bilen, der har fået navnet Alef Model A. Det er første gang nogensinde, at en virksomhed får certificering til at teste en flyvende bil.

Rækkevidde på over 300 kilometer

Alef Model A er den første elbil fra producenten, som allerede arbejder på en Model Z. Model A kører, på hjul, op til 320 kilometer på en opladning.

Når den kommer “på vingerne” flyver den op til 177 kilometer.

Den flyvende bil Alef er udviklet ved hjælp af den nyeste hardware- og softwareteknologi, ultralette og ultrastærke komponenter, softwaresimulatorer og analyse,og grundige flyvetests.

Der kan være to personer i Alef, som forventes at begynde at blive produceret og leveret i 4. kvartal af 2025.

Den flyvende bil er ikke for alle og enhver

Fristet? Det kan vi godt forstå. Du skal nok dog begynde at spare op nu, for den forventes at komme til at koste 300.000 dollar svarende til to millioner kroner. Man skal betale et depositum for at forudbestille bilen.

Andre producenter udvikler flyvende biler

Alef Aeronautics er dog ikke de eneste, der gerne vil kunne tilbyde os flyvende biler i fremtiden. En producent som XPeng, der er bedst kendt som elbilproducent, har nemlig også fokus på at lave en flyvende bil.

XPeng har tidligere gennemført verdens første eVToL (full-electric vertical take-off and landing) med opgraderet design, som netop har haft sin jomfruflyvning.

XPeng flyvende bil.