Goodyear lancerer nye dæk optimeret til elbiler

Goodyear har annonceret lanceringen af et nyt dæk med design optimeret til elbiler, især Tesla-biler, som vil være de første til at få det nye dæk.

Goodyear lancerer nye dæk optimeret til elbiler

Fremkomsten af elbiler har haft en interessant indvirkning på andre aspekter af bilindustrien. Behovet for større effektivitet fik leverandørerne til at vende deres fokus mod udvikling af komponenter til elbiler, som ikke havde noget med selve den elektriske del at gøre.

Elbiler stiller andre krav til dæk

Flere dækproducenter har for eksempel udviklet dæk specifikt til elbiler. Elbiler stiller andre krav til dæk, fordi de ofte er tungere, men fokus på rækkevidde og effektivitet har også fået dækproducenterne til at genoverveje balancen mellem vejgreb, håndtering og effektivitet.

Goodyear Tire & Rubber Company er et af disse firmaer, og det annoncerede for nylig lanceringen af “new ElectricDrive GT”. Det er et nyt dæk elbiler.

Støjsvage

David Reese, vicepræsident for produktudvikling hos Goodyear i USA, forklarer, at elektriske køretøjer stiller meget specifikke krav til belastning, drejningsmoment, støj, rækkevidde, rullemodstand og generel ydeevne. Et af problemerne med elbiler er, at de er så støjsvage, at andre lyde, som for eksempel dæk, der ruller på vejen, er mere mærkbare.

Goodyear løser dette problem med sin SoundComfort-teknologi i ElectricDrive GT, som fungerer som en indbygget lydbarriere, der hjælper med at reducere vejstøj. “De er også designet med et asymmetrisk slidbanemønster og en specialiseret slidbanesammensætning, der giver forbedret trækkraft hele sæsonen, hvilket giver EV-bilister en sikker håndtering på både våde og tørre veje”, forklarer David Reese.

Andrew Lau, produktmarketingchef hos Goodyear, uddyber og forklarer, at bilisterne er på udkig efter et erstatningsdæk, der giver forbedret slidstyrke uden at give afkald på ydeevnen.

Se også: De mest populære elbiler

Første dæk klar til Tesla

Goodyear oplyser, at den nye dæktype i ElectricDrive-produktporteføljen vil rulle ud på markedet i 2022.

De første dæktyper vil være tilgængelige i størrelsen 255/45R19 104W XL, som er kompatibel med Tesla Model Y og Model 3, to af de mest populære elbiler.

Se også: Fordele og ulemper ved elbiler