Hongqi kommer til Danmark med gigantisk el-SUV

Endnu et kinesisk bilmærke lander i 2023 i Danmark. Den første model fra Hongqi er E-HS9, der er en gigantisk og luksuriøs SUV-elbil med plads til syv.

Hongqi kommer til Danmark med gigantisk el-SUV

Kinesiske Hongqi, der kom til Norge allerede i 2021, har nu også sat kursen mod Danmark. Den første model Hongqi vil sælge herhjemme er den store og opsigtsvækkende E-HS9. Se dansk pris på Hongqi E-HS9, rækkevidde, ydeevne og meget mere her i artiklen.

Se også: Nyheder om elbiler

Om Hongqi og E-HS9

Hongqi, der på kinesisk betyder “rødt flag”, er et kinesiske bilmærke, der startede livet helt tilbage i 1959. Dengang var Hongqi’s luksuriøse biler forbeholdt embedsmænd. Hongqi stoppede produktionen i 1981, men blev genoplivet i midten af 90’erne. I dag er Hongqi ejet af FAW Group, der er Kinas andenstørste statsejede bilproducent.

Herhjemme er det bilimportøren K.W. Bruun, der også står for importen af Peugeot, Citroën, DS, Opel, Mitsubishi, Alfa Romeo og Jeep, der bringer Hongqi’s biler til Danmark.

Hongqi E-HS9 er en voluminøs elektrisk SUV

E-HS9 er en fuldelektrisk SUV, der ser både luksuriøs og majestætisk ud, og byder på oceaner af plads. Den er 5,2 meter lang, har en bredde på 2,01 meter og en højde på 1,73 meter.

I bilens cockpit mødes man af tre skærme på hver 16 tommer samt en en 9 tommer touchskærm ved midterkonsollen, og fra denne kontrolleres det avancerede klimaanlæg, sædefunktioner, ratvarme og andet. Software er udviklet i Hongqi’s eget udviklingscentre (R&D) ligger i Silicon Valley i Californien. Der understøttes Apple CarPlay og Android Auto, men bilen kan ikke få opdateringer over-the-air.

E-HS9 har op til 551 hestekræfter og med en batteripakke på mellem 84 kWh og 120 kWh. Med 120 kWh batteripakke har den en rækkevidde på 515 kilometer. 0 til 100 km/t klares på ned til 4,9 sekunder.

E-HS9 fås med seks eller syv siddepladser, også med anhængertræk, hvor den kan trække op til 1.500 kg. Bagagerummet er på 796 liter med tredje sæderække lagt ned. Foran er et frunk med 75 liter, som dog angiveligt er ekstraudstyr.

Hongqi E-HS9

Hvad koster en Hongqi E-HS9?

Hongqi E-HS9 kommer til Danmark i starten af året, hvor den får en pris fra 795.000 kroner. I løbet af 2023 kommer andre modeller fra Hongqi også til Danmark.

Se også: Vælg If for den bedste forsikring til elbil