Huawei øger fokus på smarte biler med nyt innovationscenter

Huawei trykker speederen i bund, når det gælder fokus på smarte opkoblede biler med nyt innovationscenter.

Huawei øger fokus på smarte biler med nyt innovationscenter

Huawei har netop etableret et nyt innovationscenter med fokus på smarte opkoblede biler. Centeret hedder Intelligent Connected Vechicle Industry Innovation Center og er placeret i Kina.

Nyt center understreger Huaweis fokus på smarte biler

Det nye center skal hjælpe virksomheden til at etablere sig i bilindustrien, hvor Huawei bl.a. udvikler software. Ifølge Chief Architecture Officer Li Xiaojun, som leder Huaweis intelligente køretøjsløsninger, skal centret blandet andet huse videnskabelig og teknologisk innovation og talentudvikling.

I centret vil man hovedsageligt satse på en række udviklingsmæssige indsatsområder, bl.a. cloud-teknologi, applikations-teknologi, industriel konvergens og udvikling samt forskningsinnovation.

Det er hensigten, at Huawei med disse platforme skal bidrage til partnere i bilindustrien med både forskning og udvikling. Her bliver der særligt fokus på selvkørende biler, infrastrukturelle cloud-services m.m.

Se også: Billigt internet til bilen

Intelligente billøsninger skal reducere CO2 fra biler

Når centret står færdigt, bliver det Huaweis andet af sin slags i Kina. De to centre skal således samarbejde på at udvikle intelligente løsninger inden for parkering, offentlig transport- og taxa-services, logistik – alt sammen med henblik på at skabe et forbundet og integreret kørsels- og trafiksystem.

”Vi ved alle sammen, at transport har en stor andel i CO2-udledningen. Det er således én ting at lave separate, intelligente løsninger til transportsektoren, men hvis man virkeligt skal gøre en stor forskel for CO2-udledningen med intelligent transportløsninger, så bør alle disse transportløsninger kunne tale med hinanden i så bredt omfang som muligt. Det kræver naturligvis en intens indsats i forskning og udvikling på dette område, og derfor glæder vi os til, at det nye center står færdigt,” siger Huaweis danske Vice President for Sustainability, Xukun Ji.

Se også: Nyheder om biler

Fortællingen fortsætter

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. Steen Jørgensen fulgte op på sagen. 9/7/2021 fulgte redaktionen op med sagen Huawei lander stor aftale med Volkswagen – Du kan læse den her. Seneste nyt om emnet finder du her.