Se den nye Hyundai Kona Electric – kommer i 2023

Til næste år kommer en ny og mere rummelig elektrisk Hyundai Kona. Se de første billeder og specifikationer på den nye Hyundai Kona Electric.

Se den nye Hyundai Kona Electric – kommer i 2023

Ud at det blå har Hyundai netop løftet sløret for en helt ny Kona Electric, der kommer til Danmark næste år. Se de første billeder af den nye og større Hyundai Kona Electric.

Se også: Tests af elbiler

Endnu et spændende Hyundai-design

Med elbilerne har Hyundai virkelig genstartet sig selv om bilproducent, og har vovet at kaste sig ud i nogle spændende designs. Først var der Ioniq 5 med dens kantede design og pixel-lygter, så var der Ioniq 6 med dens super strømlinede design. Senere hen kommer den ret anderledes SUV Ioniq 7 og nu er de altså også klar med en helt redesignet Kona.

Den nye Kona er blevet voksen. Designet er langt mere strømlinet, mere aerodynamisk og langt mere dristigt. Nok så væsentligt er, at den nye Kona er vokset betragteligt. Længden øget med hele 150 mm i forhold til den nuværende, så den nu er 4.355 mm lang, mens bredden vokser med 25 mm til 1.825 mm. Sammen med en øget akselafstand (60 mm ekstra til nu 2.660 mm) gør det anden generation af Kona endnu mere rummelig.

Den fuldelektriske version af den nye Kona får unikke for- og bagkofangere med det ikoniske pixel-design i bunden og hjul i pixel-tema for at komplimentere udseendet

Der er to 12,3″ skærme side om side ligesom i Ioniq 5 og 6 med et rent og strømlinet design af kabinen, der får den til at se meget større ud, end den i virkeligheden er. Det ligner, at gearskifteren i den nye Kona er flyttet til ratstammen.

Længere rækkevidde i ny Kona?

Der er ikke afsløret ret meget om den nye Hyundai Kona endnu, men der skal nok komme mere i de kommende måneder. Dog har vi lov til at spekulere lidt. Med en større bil bliver der også plads til et større batteri.

Derfor kunne man forestille sig, at den nye Kona kan udstyres med samme størrelse batteri som Ioniq 5, der er på 77 kWh. Med det batteri har Ioniq 5 en rækkevidde omkring 500 kilometer, så mon ikke også Kona Electric kunne komme derop omkring.

Ny Kona Electric kommer næste år

Den nye Hyundai Kona Electric lanceres herhjemme til næste år. Hyundai fortæller, at det forventes at blive i efteråret 2023.

Se også: Nyheder om elbiler