Lucid Air Sapphire Edition accelererer fra 0-100 km/t på under to sekunder

Lucid Air Sapphire Edition er en familie Sedan af den mest kraftfulde slags med masser af hestekræfter og teknik til god styring. Se pris.

Lucid Air Sapphire Edition accelererer fra 0-100 km/t på under to sekunder

Producenten af luksusbiler Lucid Motors har præsenteret den nye Lucid Air Sapphire Edition, en sedan i topsegmentet, som Lucid hævder kan accelerere fra 0-100 km/t på under to sekunder.

Det er yderst imponerende for en helelektrisk luksus sedan i almindelig størrelse og kan gøre den nye safirblå bil til den mest kraftfulde sedan på markedet. Dermed vil den også slå den tidligere etter på den liste, Tesla Model S Plaid.

Uhyggelig kraftfuld familiesedan

Den nye Sapphire Edition, der blev præsenteret fredag i sidste uge ved Monterey Car Week, har et par af de samme funktioner, som Lucids modeller Dream Edition og Gran Touring Performance Edition også har.

For det første får den nye version af Air tre motorer, to bagi og en foran, hvilket ifølge Lucid skal give hestekræfter på op til 1200 hk.

Under præsentationen nævnte Lucid ikke noget om drejningsmoment, men som Eric Bach sagde ved en kort presseudtalelse: “Lucid redefinerer, hvad en familiesedan kan”.

De dobbelte motorer bagtil får to 500 kW frekvensomformere, der er baseret på de tilsvarende dittoer i Dream Performance Edition, samt tilpassede gearreduktionsenheder.

Se også: Videoer med test af elbiler

Bedre styring

Den opsætning gør, at drejningsmomentet kan overføres til hvert hjul i modsatte retninger, så Sapphire Edition får mere stabilitet og kontrol. Systemet kan også give regenerativ bremsning på hvert baghjul, så den store sedan lettere kommer rundt om hjørnerne.

Batterisystemet er også blevet opgraderet for at få mere kraft og bedre regulering af temperaturen.

Når man giver en bil meget kraft, må man også give den tilsvarende kraftige bremser, affjedring og dæk. Derfor har Lucid opgraderet til keramiske kulstofbremser, ændret fjedersatserne, givet Sapphire bedre afdæmpning og opgraderet servostyringen og ABS-systemet.

Sapphire Edition får også specialproducerede komposithjul og specielle dæk (20 tommer foran, 21 tommer bagpå) lavet af en sammensætning, der giver bedre rullemodstand og bedre greb, i stil med et Cup 2-dæk. Lucid tilbyder også et sæt skærme, man kan sætte på for at opnå bedre aerodynamik og effektivitet på længere ture.

Se også: Internet til biler

Interessante designtiltag

Udover alle disse forbedringer, der handler om bilens saft og kraft, er der også gjort noget ved udseendet. Det mest fremtrædende er den Sapphire-eksklusive farve og et nyt stealth trim look, der giver den noget helt særligt omkring blandt andet sidespejlene og spoileren på bagenden.

Kofangerne er lidt bredere bagpå (omkring 24 mm ifølge Lucid), mens forenden bliver 12 mm bredere.

Samtidig skal pladsen indeni bilen og bagagerummet i bilen fylde det samme som en standard Lucid Air. Man får altså ikke mindre plads i kabinen og til sine pakkenelliker med en Sapphire Edition. Bilen bliver også bygget på samme produktionslinje som resten af Air-familien på selskabets fabrik i Arizona, USA.

Se også: Test af elbiler

Pris på Lucid Air Sapphire Edition

Sapphire Edition får en startpris på 249.000 dollars, hvilket er 69.000 dollars mere end Grand Touring Performance, der har en startpris på 180.000 dollars. Selskabet står også overfor problemer med forsinkelser af leverancer af bilen og er bagud med produktionen.

Det skyldes til dels mangel på komponenter på grund af pandemien, samt problemer med logistik. Lucid har også været nødt til at sætte priserne på bilerne op i år på grund af den globale inflation.

Selskabet vil ikke afsløre, hvor mange Grand Touring Performance-biler, de har planer om at producere, men produktionen bliver begrænset på grund af de nye komponenter, der skal bruges til bilen.

Man kan forhåndsbestille sin bil nu, hvis man vil have sig en sådan, og en talsperson for Lucid har meddelt, at de kunder, der allerede er i kø, ikke bør opleve forsinkelser på deres bestilling af Sapphire, og at de kommer ud til kunderne fra begyndelsen af 2023.