Northvolt vil bygge bæredygtigt elbilbatteri i Europa

Den svenske batteriproducent Northvolt vil bygge fremtidens bæredygtige batteri til elbiler på fabrikker i Europa og Nordamerika.

Northvolt vil bygge bæredygtigt elbilbatteri i Europa

Langt de fleste elbilbatterier produceres i Kina af producenterne CATL og BYD, der er verdens to absolut største batteriproducenter. Det vil svenske Northvolt gerne lave om på, hvilket en milliardinvestering skal hjælpe dem på vej til.

Se også: Sammenlign elbiler på mange parametre

Får investering på 8 milliarder kroner

Northvolt har en svær opgave foran sig, når der skal konkurreres mod batterigiganterne. Men med en investering på 8 milliarder kroner skal der bygges fabrikker, hvor deres bæredygtige elbilbatterier kan blive produceret. Det skal være med til at gøre dem konkurrencedygtige.

Fabrikkerne forventes at blive bygget i både Europa, hvor Northvolt allerede bygger nye faciliteter i Tyskland og Polen. Også i Nordamerika forventes Northvolt at bygge fabrikker til produktion af batterier til elbiler.

Har aftaler i hus med BMW, VW, Volvo og Polestar

Der er flere store elbilproducenter, der tror på Northvolt. Der er har indledt samarbejde med bilproducenterne BMW, Volkswagen, Volvo og Polestar og har underskrevet kontrakter til en værdi af næsten 200 milliarder kroner.

Læs også: Hvordan oplader man billigst hjemme?

Northvolt har fokus på bæredygtighed

Der er mange om buddet, når det gælder udbydere af batterier til elbiler. Northvolt ser dog ud til at kunne skille sig ud, og ikke mindst have en fordel i fremtiden, da forbrugerne får større og større fokus på bæredygtighed. Hvis forbrugerne efterspørgere mere miljøvenlige elbiler, skal disse batteri hurtigt få bilproducenternes opmærksomhed.

Northvolt vil nemlig lave de mest bæredygtige og ansvarlige batterier på markedet, hvilket er muligt med en kombination af vedvarende energi og genbrug af råmaterialer.

Northvolt har allerede produceret den første battericelle med 100 procent genanvendt nikkel, mangan og kobolt. Det viser sig, at batterier produceret med genbrugte metaller har samme ydeevne som celler produceret med nyudvundne metaller.

Produktionen skulle være skudt i gang sidste år, men hvordan det ser ud nu melder historien ikke noget om. Hvorvidt Northvolt leverer batterier til elbilproducenterne nu vides ikke. Men med nye fabrikker på vej, så er der håb forude.

Se også: Kommende elbiler