Nu kan Apple CarPlay bruges i mere end 800 bilmodeller

Apple runder stor milepæl med CarPlay, der kan bruges i mere end 800 forskellige bilmodeller. Her er et overblik over biler med CarPlay.

Nu kan Apple CarPlay bruges i mere end 800 bilmodeller

Da Apple gik på scenen og løftede sløret for den kommende nye generation af CarPlay blev der sagt, at mange bilkøbere kun overvejer at købe en bil, hvis den har understøttelse CarPlay. Det kan der måske være noget om – i hvert fald har en meget lang liste af bilmærker taget Apples CarPlay til sig.

Se også: Test af elbiler

CarPlay er en musthave for mange bilkøbere

Ifølge Apple har 98 procent af alle nye biler understøttelse af deres platform til biler, CarPlay. Apple fortæller også, at 79 procent af bilkøbere kun overvejer at købe en bil, hvis den har understøttelse CarPlay. Om det holder er ikke til at vide med sikkerhed, men der er ingen tvivl om, at CarPlay er populært. Det viser bilproducenterne også.

For enormt mange bilproducenter har taget Apples CarPlay til sig, selvom mange af dem bruger enorme ressourcer på at selv at udvikle avancerede infotainmentsystemer med navigation, apps og andet. De vælger selvfølgelig kun at integrere CarPlay, fordi det kan hjælpe dem med at sælge deres biler.

Tidligere stod der på Apples hjemmeside for CarPlay, at der var mere end 600 biler med CarPlay. Men runder Apple en ny milepæl, når de nu skriver, at der er mere end 800 biler med CarPlay i verden.

Apple lister alle bilmodeller med CarPlay fra producenterne Abarth, Acura, Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Borgward, Buick, BYD, Cadillac, Chery, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Cupra, Datsun, Dodge, DS, Ferrari, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Kia, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, MG, Nissan, Opel, Peugeot, Polestar, Porsche, Renault, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen, Volvo og flere andre mere ukendte bilmærker. Du kan se samtlige bilmodeller der understøtter CarPlay her.

Apple har altså formået at få CarPlay integreret i mere eller mindre eller de store producenters biler. Biler som Tesla, NIO, Xpeng og Lucid satser 100 procent på deres eget infotainmentsystem og understøtter helt bevidst ikke Apple CarPlay eller Android Auto.

Store forventninger til det næste CarPlay

I år løfter Apple sløret for den næste version af CarPlay, der kan blive mindst lige så vigtig for bilkøberne at have, som det nuværende CarPlay. Det kommende CarPlay vil have en dybere integration i bilerne, hvor det vil kunne styre flere funktioner, såsom klimaanlæg, førerdisplay og meget mere. Indtil videre har en række bilproducenter sagt, at de vil understøtte det nye CarPlay.

Mon ikke flere springer med ombord, hvis platformen bliver så populær, som det er forventet? Det må tiden vise. Du kan læse mere om det nye CarPlay her.

Se også: Find laveste priser på iPhones