Nye og kommende elbiler med Android Automotive

Flere og flere producenter af elbiler tager Google infotainmentsystem til sig. Se overblik over nye og kommende elbiler med Android Automotive.

Nye og kommende elbiler med Android Automotive

Ønsker du et brugervenligt, smart og hurtigt infotainmentsystem i elbilen med et frit valg, adgang til masser af apps samt forbedrende opdateringer? Så er en elbil med Googles software  bestemt værd at overveje. Her tager vi et kig på aktuelle og kommende elbiler med Android Automotive.

Se også: Disse nye elektriske SUVer kommer i 2023

Fordele ved Android Automotive

Inden vi tager et kig på elektrisk biler med Googles styresystem, skal vi vide hvad Android Automotive egentlig er. Android Automotive er en del af Android-økosystemet og bygget af nogle, der ved hvordan man laver brugervenlig software: Google.

Android Automotive er et komplet infotainmentsystem til biler, hvor man kan besvare opkald, høre notifikationer, bruge diverse apps, Google Maps, Google Assistent og meget mere. Android Automotive er dybt integreret i bilen og kan dermed styre alle funktioner i bilen – enten på skærmen eller via stemmeassistenten.

Se også: Derfor bør elbiler baseres på iOS & Android

Valgfrihed, apps og en sømløs oplevelse

Modsat Android Auto og Apple CarPlay fungerer Android Automotive uafhængigt af en mobiltelefon. Man er logget ind med en Google-konto, hvilket giver en sømløs oplevelse mellem smartphone og bil. På den måde får man historik i Google Maps, apps, musikstreaming fra smartphonen direkte ind i bilen.

Med Google bag roret kommer der jævnligt softwareopdateringer, der er adgang til et stort bibliotek af apps og samtidig frit valg til også at bruge Apple CarPlay og Android Auto.

Tesla, NIO, XPENG og andre elbilproducenter laver også god software, men byder alle på lukkede økosystemer. Her er man tvunget til at bruge deres software, de apps de vælger at tilbyde og man opnår ikke samme sømløse oplevelse og valgfrihed, som i biler, der tilbyder Apple CarPlay og Android Auto. Kombinationen af den brugervenlige Android Automotive-software sammen med Apple CarPlay- og Android Auto-integration er derfor ret unik.

Flere bilproducenter har taget Googles Android Automotive til sig. Vi tager et kig på bilmodellerne herunder.

Se også: Test af elbiler

Aktuelle elbiler med Android Automotive

Herunder kan du se hvilke elbiler på markedet i dag, der kommer med Android Automotive:

Se også: Alle kommende elbiler i Danmark

Kommende biler med Android Automotive

Der er samtidig flere elbiler på vej med Android Automotive:

Der er også elbiler på vej fra Ford, Honda, BMW, Nissan og Mitsubishi med Android Automotive, men dem er der ikke yderligere information om endnu.

Se også: Bliv bedst sikret med elbilforsikring fra If