Nyt Apple CarPlay: Nye funktioner på vej

Hvad kan vi forvente os af det kommende Apple CarPlay? Vi tager her et kig på nogle af de funktioner, som Apple har bekræftet.

Nyt Apple CarPlay: Nye funktioner på vej

Apple vil senere i år løfte sløret for et helt nyt CarPlay, der er meget anderledes end det CarPlay du kender i dag. Her tager vi et kig på nogle af de nye funktioner.

Se også: Test af mobiltelefoner

Funktioner i det kommende Apple CarPlay

Kort fortalt skal det kommende Apple CarPlay kunne erstatte bilens indbyggede infotainmentsystem, hvilket skal give en mere enkel og brugervenlig oplevelse. Man slutter stadig iPhonen til som nu, men funktionerne bliver mange flere. Vi tager herunder et kig på nogle af de spændende nye funktioner.

CarPlay også i førerskærmen

Det nye CarPlay vil ikke kun være at finde på infotainmentskærmen. Det nemlig også overtage førerskærmen, hvor man vil kunne få vist forskellige informationer, som navigation, forbrug og andet.

Carplay overtager både fører- og infotainmentskærm.

Vælg et CarPlay-tema

Der vil være forskellige temaer at vælge mellem til førerskærmen. På infotainmentskærmen vil indholdet automatisk tilpasse sig til den enkelte bils skærmstørrelse format.

Apple har fremvist nogle af de temaer, som man kan vælge mellem:

Styring af klimaanlæg, sæde- og ratvarme

Man behøver ikke længere skulle forlade CarPlay, for at få adgang til forskellige af de mest brugte indstillinger i bilen.

Direkte i CarPlay vil man kunne klare klimaindstillinger, sædevarme og ratvarme.

Vi forventer også, at Siri vil kunne være behjælpelig med at styre disse funktioner i bilen, lige som i Google Android Automotive.

Se også: Kommende elbiler i Danmark

Direkte i CarPlay kan der styres klima, sæde- og ratvarme.

Widgets

Ligesom på iPhonen vil man også kunne få forskellige widgets på bilens skærme. I en præsentation fremviste Apple widgets med kalender, vejr, luftkvalitet og UV-indeks, smart home-genveje, ur, musik og mere.

Der kommer widgets i det nye Apple CarPlay.

Indbygget Radio-app

Til det kommende CarPlay vil Apple også introducere en helt ny radio-app, der vil gøre det let at styre radio i bilen og få lyd i høj kvalitet.

CarPlay får egen indbygget radio-app.

Hvornår kommer det nye CarPlay?

Apple har tidligere fortalt, at de vil fortælle mere om det nye CarPlay senere i år. Det forventes at blive rullet ud i løbet af 2024.

Apple har også publiceret en liste med bilproducenter, som de er i tæt samarbejde med omkring det nye Carplay.

Se også: Se alle elbiler i Danmark