Opladning af elbil: 117 nye ladestandere til storbyerne

Opladning af elbil skal være let og ligetil, men ikke altid er det. Nu bringer Merkur og ladeoperatøren Spirii 117 ny ladestandere til storbyerne - flere kommer snart.

Opladning af elbil: 117 nye ladestandere til storbyerne

Specielt i storbyerne kan der opleves mange på ladestandere til elbiler. Skal forbrugernes fristes til at til at skifte til en elbil, så skal sådan noget som opladning være på plads. For at gøre opladning af elbiler lettere for dem der bor i etageejendomme i storbyerne, så sætter Merkur Klimafond og ladeoperatøren Spirii 117 nye ladestandere op. Og snart er endnu flere på vej.

Der er rift om ladestanderne i storbyerne, hvor parkerede batteridrevne biler blokerer for andre biler, som desperat trænger til en opladning. Skal man nå regeringens mål om 1 million el- og plugin hybridbiler på vejene i 2030, så skal der flere opladere til:

”Hvis vi skal nå regeringens mål om 1 mio. el- og plugin hybridbiler på vejene i 2030, altså om bare 9 år, så skal det også være praktisk muligt at have en elbil, hvis man bor i etageejendom i byerne. Der er for langt mellem ladestanderne i byerne og derfor vil vi gerne opstille ladestandere med grøn strøm til en lav pris, så vi kan hjælpe udviklingen i den rigtige retning”, siger administrerende direktør i Merkur Andelskasse Charlotte Skovgaard.

Læs også: Sådan får du billigere og smartere opladning af elbilen

Intet abonnement kræves

Merkur Andelskasse og ladeoperatøren Spirii har derfor indgået et samarbejde, hvor der bliver opstillet ladestandere i områder med mange etageejendomme. De første ladestandere vil blive opført i løbet af de kommende måneder. Strømmen i ladestanderne er grøn og kommer fra danske vindmøller, de vil kunne bruges frit af alle, uden krav om medlemskab, og til en lav pris.

I mange tilfælde skal man binde sig til en abonnementsordning, hvis opladning af en skal være billigst muligt. De nye ladestandere fra Merkur kræver intet abonnement og de bliver derfor tilgængelige for alle og til lave priser. Det er dog muligt at få en billigere pris på opladning af din elbil, hvis du er kunde hos Merkur.

Prisen på at lade på Merkurs standere kommer til at ligge på ca. 3 kr. pr. kWh i år. For kunder i Merkur bliver det endnu billigere, hvor prisen er helt ned til 2,25 kr. pr. kWh.

Læs også: Elbiler tager fortsat markedsandele i Danmark

Ladestandere Merkur
117 nye ladestandere på vej til elbiler i København og Frederiksberg.

Ladestandere først til København

De nye ladestandere vil blive opstillet i løbet af foråret. I første omgang er standere til 117 biler godkendt på 20 steder i København og på Frederiksberg, og planen er snarest muligt også at udvide til Aarhus og Aalborg.

Se også: Nyheder om elbiler og opladning