Rattet i Tesla Model Y falder af

Tesla Model Y er selskabets bedst sælgende elbil og derfor er det skidt nyt, at rattet i bilen falder af - undersøgelse er indledt af myndighederne.

Rattet i Tesla Model Y falder af

Associated Press skriver, at National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) har indledt en undersøgelse af Tesla på grund af rapporter om, at rattet i Model Y løsner sig fra ratstammen under kørslen.

Ifølge en kunde skulle rattet ganske enkelt være faldet af under kørsel på motorvejen og en anden Model Y-ejer har også rapporteret om problemet.

Se også: Sammenlign priser på elbiler

Rattet faldt af sprit ny Tesla-bil

I en klage, der er indgivet til NHTSA, siger en ejer, at han kørte med sin familie på Route 1 i Woodbridge, New Jersey, da rattet pludselig faldt af den 29. januar, fem dage efter at bilen blev købt.

Der var ingen biler bag ham og han var i stand til at trække ind mod vejskelettet uden personskader og der skete heller ikke yderligt med bilen.

Man kan se rattet delvist løsner sig fra ratsøjlen i et opslag på Twitter.

Tesla undersøges af myndighed

Tesla skulle angivelig have tilbudt at løse problemet mod et gebyr, men ellers er der ingen meldinger om, hvordan Tesla vil håndtere problemet generelt.

Ind til nu er der ingen forlydender om, at andre Model Y’ere eller andre af Teslas biler oplever tilsvarende problemer med rattet end de to, der er rapporteret.

Det afholder dog naturligvis ikke Tesla fra at blive undersøgt yderligere af NHTSA.

Se også: Test af Tesla biler

Undersøges også for dødsulykke

Derudover har Tesla også en anden sag, de undersøges for. I februar kørte en Tesla Model S ind i en brandbil, hvor føreren af bilen døde og passagerer i bilen og brandfolk i brandbilen kom til skade.

Her lyder det, at Autopilot i Tesla’en muligvis ikke kunne have opdaget udrykningskøretøjet korrekt og derfor kørte ind i brandbilen.

Se også: Find bedste elbilforsikring