Sådan vælger du den billigste ladeløsning til elbilen

Er du i tvivl om, hvilken løsning til opladning af elbilen i hjemmet du skal vælge? Få hjælp til at finde den billigste og bedste løsning her.

Sådan vælger du den billigste ladeløsning til elbilen

Har du fået ny elbil, eller overvejer du at anskaffe dig en? Så er du måske en af mange danskere, der ikke helt kan gennemskue, hvilken ladeløsning der er den bedste og billigste.

Hvis du synes, at markedet for ladeløsninger er forvirrende og uoverskueligt, så er du ikke alene. Men bare rolig – vi har gjort det nemt for dig at finde den rette løsning til opladning af elbilen i hjemmet.

Læs også: Guide til bedste og billigste ladeløsning til elbil

Hvilken løsning til opladning af elbil skal jeg vælge?

Der er tre forskellige løsninger til opladning af elbilen, som du kan vælge mellem:

Hvilen ladeløsning til opladning af elbil du skal vælge, bør afhænge af, hvor mange kilometer du kører om året.

Læs også: Sammenlign ladeløsninger til elbiler

Hvornår skal jeg vælge ladeboks uden serviceaftale?

Du bør vælge en ladeboks uden serviceaftale, hvis du har et lavt kørselsforbrug på op til 6.500 kilometer om året. Det svarer til et strømforbrug på cirka 1.300 kWh om året.

Ved køb af en ladeboks uden serviceaftale står du selv for indkøb/leje af ladeboks og bestilling af installation gennem en autoriseret elektriker. Der er derfor ikke knyttet et abonnement til ladeboksen.

Hvornår skal jeg vælge ladeboks med serviceaftale?

Hvis du kører mellem 6.500 kilometer og 30.000 kilometer om året, bør du vælge en ladeboks med serviceaftale. Det svarer til et årligt strømforbrug på cirka 1.300-6.000 kWh.

En ladeboks med serviceaftale er et abonnement, hvor en ladeudbyder står for at installere, servicere og vedligeholde ladeboksen. Man betaler et abonnement på i gennemsnit 70 kroner om måneden og modtager til gengæld elafgiftsrefusion. Se hvor meget du kan få i elafgiftsrefusion.

Hvornår skal jeg vælge ladeboks med abonnement til fast pris?

Hvis du kører mere end 30.000 kilometer om året, bør du nemlig vælge en ladeboks med abonnement til fast pris. Her betaler du en fast pris – typisk 800 kroner – for at få fri og ubegrænset opladning både i hjemmet og ude på farten.

Jo mere du kører, desto billigere bliver prisen per kWh. Et fastprisabonnement bør du også vælge, hvis du har et væsentligt mindre kørselsforbrug, men lader bilen regelmæssigt, når du er på farten.

Se også: Sammenlign priser på ladeløsninger

Stor guide om opladning af elbil i hjemmet

På Mobilsiden kan du læse en grundig guide, som giver dig en komplet indføring i opladning af elbil i hjemmet.

Ud over at hjælpe dig til at finde den rette ladeløsning gør guiden dig også klogere på: