Samsung klar med billedsensor til biler og indgår millionaftale med Tesla

Samsung har lanceret specialudviklet billedsensor til biler og samtidig vurderes det, at selskabet har indgået stor aftale med Tesla.

Samsung klar med billedsensor til biler og indgår millionaftale med Tesla

Samsung har netop præsenteret ISOCELL Auto 4AC, selskabets første billedsensor specielt fremstillet til biler. Den skal bruges som bakkamera eller i mere avancerede systemer som base for monitorer til surround view.

Samsung klar med billedsensor til biler – skal øge sikkerheden

Det handler ikke om billedkvalitet og absolut ikke om opløsning, i stedet handler det om praktiske ting som højt dynamisk omfang (120 dB) og reducering af LED-flimmer, alt sammen baseret på det, Samsung kalder CornerPixel.

Denne teknologi kombinerer to fotodioder per pixel, en 3.0 µm til at fungere i lav belysning og en 1.0 µm placeret i hjørnet (deraf navnet), der skal bruges i lys omgivelser. Dette setup gør det muligt for sensoren hurtigt at justere efter ændringer i det omgivende lys, for eksempel når man kører ind i en tunnel.

Det giver også højt dynamisk omfang med blot en smule bevægelsesslør og reducerer flimmeret fra LED-lamper. Det er vældigt vigtigt med tanke på, hvor mange forlygter på biler og gadelamper, der i dag er LED-lamper. Reduceringen af flimmeret får man ved at udvide eksponeringstiden i de små fotodioder.

ISOCELL Auto 4AC er en 1/3,7” sensor med 1,3 megapixel opløsning (1280×960) med indbygget ISP. Den lever op til AEC-Q100 Grade 2-kravene, der blandt andet inkluderer funktionalitet i et bredt temperaturspektrum mellem -40 og 125 grader.

Faktisk ser det umiddelbart ud til, at den lever op til Grade 1-kravene. 4AC er allerede i masseproduktion, men den er ikke tiltænkt selvkørende funktioner eller at monteres i kabinen. Til den slags formål har Samsung planer om at udvikle andre slags sensorer.

Se også: Det bedste internet til biler

Indgår stor aftale med Tesla

Nu kan man spørge sig selv, hvorfor det her er interessant, men det er der en grund til. Samsung Electro-Mechanics har nemlig ifølge The Korea Economic Daily indgået en aftale på 436 millioner dollars med en af de førende producenter af elektroniske biler i USA. Formentlig er der tale om Tesla.

Det er ikke en tilfældighed, at den annoncering kommer samtidig som præsentationen af Samsungs sensor. Det sætter pres på det nuværende markedsførende selskab på området, Sony. Men det er ikke alt.

Korea Economic Daily nævner godt nok ingen navne, men der går rygter om, at aftalen mellem Tesla og Samsung handler om kameraer til Cybertruck. Ser man nærmere på bilens design, opdager man nemlig, at den ikke har nogen sidespejle. I stedet har den kameraer i skærmene og en under kofangeren foran.

Der sidder formentlig flere kameraer rundt om på bilen, men Tesla er lidt hemmelige om detaljerne. Bilen med det noget særprægede udseende blev annonceret i 2019, og Tesla forsøger at få den ud på markedet senere i år, men den kan blive forsinket til 2022.

Se også: Nyheder om biler

Redaktionen har mere til sagen

Vores redaktion har fulgt op på historien. Daniel Søgaard Hald har holdt fast i temaet. 29/6/2021 kom der flere nuancer om emnet med et indlæg om Tesla må tilbagekalde 285.000 biler for fejl på fartpilot – Historien kan du læse her. Meget er sket siden. Klik her for at læse seneste nyt om emnet..