Selvkørende lastbil kørte 10 timer hurtigere end med chauffør

Selvkørende lastbiler kan mindske leveringstider meget og sikre mere friske varer, viser test mod menneskelig chauffør.

Selvkørende lastbil kørte 10 timer hurtigere end med chauffør

Selvkørende biler er en rigtig smart idé set ud fra både praktiske og sikkerhedsmæssige perspektiver, især når de bliver normen. Men for erhvervslivet handler det også om effektivitet, det fortæller selskabet TuSimple, der arbejder med selvkørende teknologi til store lastbiler.

De ville undersøge, hvordan selvkørende lastbiler klarede sig i forhold til lastbiler med mennesker bag rattet. Så de fyldte en lastbil med vandmeloner og kørte den fra Arizona til Oklahoma.

Selvkørende lastbil langt hurtigere end med menneskelig chauffør

Bilen havde en menneskelig chauffør, der kørte de første omkring 60 miles, men derefter blev alt klaret via computeren. Turen tog ifølge computeren omkring 14 timer og seks minutter, hvilket er omkring ti timer hurtigere end hvis den menneskelige chauffør skulle have kørt hele vejen.

Det er ikke så overraskende, at resultatet blev sådan. En chauffør behøver hviletid, og der er masser af love og regler, der regulerer det.

Er en tur så lang som denne, skal chaufføren altså stoppe for at sove, hvilket selvfølgelig forlænger hele turen.

Se også: Bredbånd til biler

Kortere leveringstider og friskere varer

Det er ret vildt, for det betyder, at leveringstider kan reduceres voldsomt. Det kan hjælpe butikker med hurtigere at få varer i lager, og bestilte varer kan nå hurtigere frem.

Se også: Nyheder om selvkørende biler