Subaru Solterra – kom tæt på Subarus første elbil

Subarus første elbil er netop ankommet til Europa. Det fejres med en video, hvor interesserede kan komme tættere på den europæiske Subaru Solterra.

Subaru Solterra – kom tæt på Subarus første elbil

Med en lancering i Europa kommer Subaru Solterra, producentens første elbil, nu tættere på Danmark. Den fuldelektriske Solterra vises frem i en video, hvor man kommer lidt tættere på den.

Subaru løftede sløret for Solterra, der bliver deres første elbil. Solterra er en SUV og er bygget på samme platform som Toyotas første elbil, Toyota bZ4X. I Solterra har Subaru hentet inspiration fra deres velkendte Forester og Outback, og og givet den en elektrisk drivlinje. Den elektriske motor i Solterra er også udviklet i samarbejde med Toyota.

Læs også: Subaru Solterra kommer til Danmark – hvad med prisen?

Rækkevidde op til 530 kilometer

Ifølge Subaru vil Solterra have en rækkevidde på op til 530 kilometer, hvilket et 71,4 kWh batteri skal være med til at sikre. Den kommer til Europa i to udgaver, hvor den billigste vil have en enkelt elektriske motor og den store model to elektriske motorer og firehjulstræk. Solterra med to elektriske 80 kW-motorer har et drejningsmoment på 335 nm og accelererer fra 0-100 km/t på 7,6 sekunder. Subaru Solterra tilbyder hurtig DC-opladning op til 150 kW.

I bagerummet på Solterra finder man 464 liters kapacitet, hvilket ifølge producenten giver plads til tre store kufferter, fire golftasker eller lignende store genstande. Solterra har flere smarte funktioner, hvor kroge og ringe skal sikre, at bagagen bliver liggende sikkert.

Se også: Alle elbiler i Danmark og deres rækkevidde

Masser af sikkerhedsudstyr i Subaru Solterra

Solterra kommer med en ny sikkerhedspakke, Subaru Safety Sense, der skal sørge for høj sikkerhed i mange forskellige situationer. Med et nyt Safe Exit Assist System bliver føreren advaret om køretøjer bagfra, når man er ved at åbne døren og stige ud. Og med mange ultralydssensorer og kameraer, der er placeret rundt om Solterra, kan føreren få et 360 graders fugleperspektiv af bilen.

Solterra er også udstyret med et førerovervågningssystem, der med ansigtsgenkendelse og snooze-kontrol skal reducere risikoen for, at man falder i søvn, mens man kører.

Med en ny X-MODE-funktion skal Solterra gøre det let at køre offroad. Med et tryk på et knap sørger bilen for en sikker tur i det fri. Solterra har også en ny Grip Control-funktion, som udnytter kraftfordelingen af sine to uafhængige motorer for at øge grebet.

Subaru Solterra kommer til Danmark i 2022, men vi har ikke en mere præcis lanceringsdato endnu.

Se også: Sådan skal elbiler sikre den grønne omstilling