De nye Tesla Model S og X har aktiv støjreduktion i kabinen

Vilde præstationer overskygger den mest spændende tilføjelse i Teslas nye biler. Model S og X i 2021-udgaver har nemlig aktiv støjreduktion.

De nye Tesla Model S og X har aktiv støjreduktion i kabinen

Tilbage i januar fremviste Tesla nye udgaver af deres Model S og Model X, hvor der var mest fokus på en opdatering af designet, software og de forbedrede præstationer. Bag det hele gemte der sig dog en anden spændende nyhed, som masser af brugere har efterspurgt. De nye modeller af Tesla Model S og Model X har nemlig indbygget støjreduktion, som giver en mere stille kabine.

Et opdateret kabinedesign, et facelift udenpå, 10 teraflops processorkraft og 0-100 km/t på 2,1 sekund tog al opmærksomheden fra det nye lydanlæg i Teslas Model S og X. Udover bedre lyd, så byder systemet nemlig på aktiv støjreduktion. Og det er altså en funktion, som er blevet meget efterspurgt på Teslas supportforum.

Læs også: Tesla Model S Plaid+ forsinkes til 2022

Tesla lydsystem
Teslas lydsystem i Model S og X.

Teslas 2021-modeller fjerner vejstøj

Selve lydanlægget i Teslas nye Model S og Model X er ret imponerende. Her finder man hele 22 højtalere, som sammen yder 960 watt. Og vejen til en endnu bedre oplevelse er stilhed, som gør man bedre kan høre og nyde detaljerne i musikken. Som de fleste kender det fra hovedtelefoner, så er aktiv støjreduktion og tilgængeligt i biler. Der er indtil videre et begrænset antal biler, som benytter aktiv støjreduktion, men nu er Tesla altså en af dem.

Med aktiv støjreduktion i Tesla Model S og X fjernes baggrundsstøj, som fx irriterende vej- og vindstøj, hvor resultatet er en mere stille kabine.

Hvor god Teslas implementering af aktiv støjreduktion er ved vi ikke endnu. Men mon ikke der bliver gravet ned i det, når bilerne kommer ud på vejene.

Teslas lydsystem og aktiv støjreduktion leveres af virksomheden DSP Concepts.

Læs også: Nu holder din Tesla øje med dig under kørsel

Pris på Tesla Model S og X 2021

Pris på Tesla Model S 2021:

  • Long Range: 694.990 kroner.
  • Plaid: 899.990 kroner.
  • Plaid+: 1.054.990 kroner.

Pris på Tesla Model X 2021:

  • Long Range: 764.990 kroner.
  • Plaid: 899.990 kroner.

Læs også: Tesla lancerer 2021-modeller af Model S og Model X

Efterfølgende nyt i sagen

Redaktionen følger op med den seneste udvikling om emnet. Daniel Søgaard Hald gik videre med historien. 28/5/2021 gik redaktionen videre og fulgte op med historien Nu holder din Tesla øje med dig under kørsel – Historien kan du læse her. Redaktionen dækker emnet fortløbende. Se seneste nyt her.