Elon Musk får Tesla-ejere til at flygte fra bilmærket

Teslas direktør, Elon Musk, deler vandene. Ny undersøgelse afslører, at utilfredshed med Elon Musk er den primære grund til, at Tesla Model 3-ejere dropper deres elbil.

Elon Musk får Tesla-ejere til at flygte fra bilmærket

Teslas direktør, Elon Musk, er her, der og alle vegne – på godt og ondt. Han fylder så meget i Tesla-ejeres opfattelse af firmaet og deres biler, at nogle vælger at droppe bilmærket på grund af netop Musk.

Det viser en ny undersøgelse, som finansmediet Bloomberg har gennemført blandt 5.000 tidlige Model 3-ejere. Den omfattende undersøgelse, som består af 130 spørgsmål, er en opfølgning af en tidligere undersøgelse fra 2018. Undersøgelsen er genoptaget i anledning af, at det nu er fem år siden, at Tesla skruede op for produktionen af Model 3 til 5.000 elbiler om ugen og dermed blev en vaskeægte bilproducent.

Læs også: Test og anmeldelser af elbiler

Hader Musks tweets, men elsker hans elbiler

Undersøgelsen kigger i høj grad på Tesla-ejernes opfattelse af selskabets direktør, Elon Musk. Ifølge Bloomberg er mange af respondenterne splittede. De elsker i overvejende grad stadig deres Model 3 og har mange positive ting at sige om teknologien, og de fleste ønsker derfor også at beholde deres elbil.

Men Model 3-ejerne har også meget at sige om Elon Musk. Mange ytrer en følelse af forræderi, efter Elon Musk begyndte at trække overskrifter for tage del i mange politiske kampe på nettet, nedtonede de potentielle konsekvenser af klimaforandringer og støttede kontroversielle personer og idéer.

Musks opkøb af Twitter bliver af mange responder beskrevet som problematisk, og 43 procent af respondenterne ser opkøbet som en forstyrrelse i forhold til Musks ansvar for Tesla.

Musk er den hyppigste årsag til at droppe Tesla

Respondenterne er blevet bedt om at vælge tre årsager til, at de måtte have valgt at droppe deres Tesla Model 3.

Den hyppigste årsag hos respondenterne skal findes hos Elon Musk. Når Tesla Model 3-ejere skal give en årsag til, hvorfor de måttet have droppet bilen, går 21,5 procent af svarene på, at det er, fordi de ikke synes om Elon Musk. 18,7 procent begrunder det med byggekvaliteten eller serviceniveauet, mens 17,8 procent er utilfredse med opfattelsen af Tesla-brandet.

Ifølge undersøgelsen er der også en klar sammenhæng mellem Tesla-ejernes holdning til Musk, og om de vil holde fast i bilmærket. 96 procent af ejerne med et positivt syn på Musk siger, at de vil købe en Tesla igen. Omvendt har 91 procent af de ejere, der siger, at de ikke vil købe en ny Tesla, en negativ holdning til Musk.

Se også: Få den billigste elbilforsikring hos If

Stor tilfredshed med Tesla Model 3

Lige så mange kontroverser der er omkring Elon Musk, lige så glade er respondenterne for deres Model 3. Særligt ydeevnen lovprises. På en skala fra 1 til 5, hvor 1 er utilfreds og 5 er tilfreds, scorer Model 3 4,95, når det gælder ydeevne.

Model 3-ejerne bedømmer bilen til 4,83 i brugervenlighed, 4,77 i design og 4,69 i pålidelighed. Der er altså ikke megen utilfredshed at spore over selve bilerne.

Se også: Sammenlign elbiler fra Tesla