Model Y slår rekord for mest solgte bil på ét år i Danmark

Tesla Model Y har lige slået en 10 år gammel rekord for mest solgte bil på et enkelt år i Danmark. Den er godt på vej til at blive årets mest solgte bil.

Model Y slår rekord for mest solgte bil på ét år i Danmark

Efter Tesla i starten af 2023 annoncerede store prisnedsættelser på deres to billigste elbiler, er salget af familiebilen Model eksploderet. Faktisk er Model Y så populær, at den nu slår en rekord helt tilbage fra 2013.

Se også: Guide til billigste opladning med ladeboks

Tesla Model Y slår 10 år gammel salgsrekord

Det første store prisfald fra Tesla ramte markedet i januar, hvor Model Y blev helt op til 27 procent billigere. Besparelserne, der var helt op til 159.300 kroner, fik godt gang i Teslas butikker, hvor mange gerne ville prøvekøre bilerne.

Prisfaldet fik mange til at skifte benzin- og dieselbilen ud med en elbil, og her blev Model Y altså den mest populære af de to billige modeller fra Tesla.

Se alle elbiler fra Tesla

Faktisk blev Model Y så populær, at den allerede i februar blev den mest solgte bil i Danmark med 1.018 nye indregistreringer. Siden da har Model Y måned efter måned været den mest solgte bil i Danmark.

Model Y er blevet solgt i så store mængder, at den nu slår en 10 år gammel rekord, som den mest solgt bilmodel på ét år i Danmark.

Den tager nemlig tronen fra Volkswagen, der i 2013 solgte 12.940 VW Up! på ét år. Indtil videre har Tesla solgt mere end 13.000 Model Y i 2023.

Se også: Tal om elbiler – statistik og salgstal i Danmark (september 2023)

På vej til at blive årets mest solgte bil

Dertil er Tesla også godt på vej mod at have årets mest solgte bil i Danmark. Tesla forsøger nu at booste salget af Model Y med nedsatte privatleasingpriser, hvor prisen er helt nede på 3.795 kroner per måned.

Det er omtrent samme månedlige pris som en MG4 Luxury Long Range, der kontant koster 279.000 kroner, hvor Model Y koster fra 382.490 kroner.

Se også: Find den bedste elbilforsikring hos If