Tesla må tilbagekalde 285.000 biler for fejl på fartpilot

Tesla dårlige omtale i Kina fortsætter, hvor producenten nu må tilbagekalde intet mindre end 285.000 biler på grund af fejl med fartpiloten.

Tesla må tilbagekalde 285.000 biler for fejl på fartpilot

Kina er et vigtigt marked for mange virksomheder, inklusive Tesla, som det ikke går super godt for derovre for øjeblikket. Salget af deres elbiler falder og der bliver klaget højlydt over deres måde at håndtere kundeklager på. Ikke nok med det, så må de nu tilbagekalde næsten 300.000 biler, på grund af fejl med fartpiloten.

Næsten alle de 285.000 biler med problemer er bygget på Teslas gigafabrikker fabrikker i landet. Tilbagekaldelsen inkluderer 249.855 Model 3 og Model Y køretøjer, der blev fremstillet i Teslas Gigafactory i Shanghai, og 35.655 Model 3 køretøjer, der blev importeret, alle produceret mellem december 2019 og juni 2021.

Se også: Tesla opgraderer i Danmark med servicecenter og lynladere

Fartpilot aktiveret ved et uheld

Grunden til tilbagekaldelsen skyldes en fejl på bilerne fartpilot, hvor systemet kunne aktiveres ved et uheld. Aktiverer fartpilot sig selv, så kunne bilen automatisk sætte farten op.

Tesla har ikke svaret på henvendelser fra pressen, men har, ifølge Wall Street Journal, sagt undskyld på Kinas sociale platform, Weibo.

På WSJ og andre store internationale medier kaldes dette en tilbagekaldelse, men i virkeligheden er det noget mere simpelt. Tesla har nemlig været hurtige til at rette fejlen. Det hele kunne nemlig løses med en softwareopdatering over-the-air.

Tilbage i 2018 underskrev Tesla en aftale om at bygge et anlæg i Kina. De begyndte at levere biler produceret på Shanghai Gigafactory i december 2019. Virksomheden har sagt, at dets mål var at producere 500.000 køretøjer om året i Kina, som er det største marked for elbiler i verden.

Læs også: Tesla åbner ny Supercharger-fabrik

Seneste nyt om Tesla

Alle gode fortællinger har sin fortsættelse. Daniel Søgaard Hald fortsatte fortællingen. 22/6/2021 stillede igen redaktiornen skarpt på temaet med historien Tesla skal dele Supercharger-ladestationer med andre bilproducenter – Læs her. De sidste nyheder om temaet finder du her.