Video: Hvor god er Teslas selvkørende teknologi?

Hvor god (eller dårlig) er Teslas selvkørende teknologi egentlig? I denne video får man et godt indtryk hvad den kan og hvor det går galt.

Kan du bare sætte sig ind i en Tesla, indtaste en destination og lade bilen køre dig frem? I den bedste video hidtil får man et godt indtryk af, hvad Full Self Driving kan og hvad det ikke kan.

Se også: Test af Tesla Model Y

Fuldt selvkørende Tesla?

De fleste nye biler kan selv bremse, accellere, holde afstand og og styre. De er på det man inden for autonomkørsel kalder niveau 2 ud af 5, hvor niveau 5 er en helt selvkørende bil, der ikke kræver at der er en fører af bilen. Enkelte biler er i dag forberedt til mere end niveau 2 og der arbejdes hos mange bilproducenter på at udvikle netop denne teknologi, da den spås af blive vigtig i fremtiden.

Det er dog hos Tesla, at man bedst kan få et indtryk af, hvor langt man er nået med den selvkørende teknologi. Tesla tillader nemlig udvalgte bilister at benytte deres såkaldte Full Self Driving (FSD), der er en beta-udgave af deres selvkørende teknologi, der ofte rulles opdateringer ud til.

Indtast adressen og bilen får dig frem

Ideen med Teslas Full Self Driving er, at man skal kunne indtaste en adresse, hvorefter bilen helt automatisk finder vej frem til destinationen. Vores biler holder stille det meste af tiden og kunne bilen fungere som robottaxi mens vi er på arbejde, ville det give rigtig god mening. Det er dog ikke helt der vi er endnu.

Det går godt indtil…

I videoen ser vi Marques Brownlee, der tager turen til kontoret i hans Tesla Model S, hvor planen er at lade bilen selv komme frem. Det går dog ikke helt som planlagt, hvor han bliver nødt til at gribe ind flere gange. Dog er det imponerende at se, hvordan bilen selv skifter vejbane, fletter ind og ikke mindst finder frem til destinationen.

Det er dog tydeligt, at der er lang vej endnu til den selvkørende teknologi er fuldt udviklet og der kører førerløse biler rundt på vejene. I videoen fornemmer man tydeligt, hvor utryg Brownlee er, og han fortæller, at han konstant sidder med foden over bremsen.

Se hele videoen øverst i artiklen her.

Se også: Nyheder om elbiler