Toyota afslører ny topmoderne produktionslinje til elbiler

Toyota har netop løftet sløret for et nyt produktionsanlæg, hvor der med ny teknologi skal produceres nye, bedre og billigere elbiler.

Toyota afslører ny topmoderne produktionslinje til elbiler

Toyota har netop løftet sløret for et nyt højteknologisk produktionsanlæg i hjemlandet, hvor kommende elbiler fra producenten skal samles. En af de helt store nyheder er giga-casting, som specielt Tesla er kendt for at bruge.

Se også: Sammenlign ladeløsninger til elbiler

Langt hurtigere produktion af elbiler

Toyota var ikke hurtigst til at kaste sig helhjertet over dem, men skruer nu gevaldigt op for fokus på de fuldelektriske biler.

Toyota afslørede tidligere i år, at de er på vej med en lang række nye elbiler, og nu viser de fabrikken frem, hvor man kan forvente disse skal produceres.

Med en højteknologisk fabrik som denne, vil det tage Toyota langt kortere tid at producere elbiler og der skal dertil bruges færre materialer og dele hvilket har stor indflydelse om produktionsomkostningerne. Og det kan i sidste ende betyde billigere elbiler.

Se også: Alle elbiler fra Toyota

Hjertet i fabrikken er giga-støbning

Fabrikken er udstyret med state-of-the-art giga-casting, eller giga-støbning. Denne metode sparer ikke kun betydelig vægt, men styrker også den strukturelle integritet og forenkler produktionsprocessen dramatisk.

Toyota vil fremover opdele produktionen i tre moduler, der dækker fronten, midten og bagenden. Formålet er at forenkle processer og øge produktiviteten.

Toyota har fornylig også løftet sløret for fremtidens kommende elbilbatterier, som vil være både billigere, have meget længere rækkevidde og vil kunne lades hurtigere op.

Toyotas nye modulære design, der deler bilen i tre dele.

Toyota på vej med 10 nye elbiler

Toyota har tidligere afsløret, at de inden 2026 vil præsentere 10 nye elbilmodeller. Toyota sigter mod et salg på 1,5 millioner elbiler om året i 2026

Se også: Sammenlign elbiler