Undersøgelse: Den rigtige musik gav længere rækkevidde i elbil

En undersøgelse viser, at man kører op til fire gange mere energibesparende og opnår længere rækkevidde, hvis man lytter til en bestemt slags musik.

Undersøgelse: Den rigtige musik gav længere rækkevidde i elbil

Det kan angiveligt betale sig at droppe temposkiftende dødsmetal og musik i et hurtigt tempo, da det påvirker måden vi kører elbil på. Den rigtig musik skulle, ifølge en ny undersøgelse, kunne give længere rækkevidde.

Se også: Test af Kia EV6

Kørte op til fire gange mere energieffektivt

Undersøgelsen, der er bestilt af Kia,  er foretaget af Dr. Duncan Williams, der er lektor ved University of Salford’s School of Science, Engineering and Environment og medstifter af WaveTrace, et psykoakustisk konsulentfirma, der observerer, hvordan mennesker reagerer på auditive stimuli.

Opgaven bestod i at undersøge, hvordan en førers valg af musik påvirker rækkevidden af deres elbil, i denne tilfælde en Kia EV6, der i denne variant kører op til teoretiske 484 kilometer på en opladning.

Testpersonerne, som for første gang i deres liv kørte elbil, fik topmodellen af Kia EV6 til testen, en EV6 GT, komplet med det stærkeste højttalersystem i sortimentet. Lydsystemet er leveret af Meridian i denne model. De fik også en bestemt afspilningsliste og blev udstyret med et apparat, der registrerede deres biometriske målinger, herunder hudtemperatur, sved, puls og pulsvariabilitet, og de blev sendt ud på en rute på 29 kilometer.

I testen blev der lyttet til musik fra The Weeknd, Adele, Kanye West, Beethoven og flere.

Læs også: Disse 10 elbiler klarede sig bedst i test af rækkevidde

Sæt den klassiske musik på

Dr. Williams bemærkede i løbet af den to dage lange testperiode, at klassisk musik gav større rækkevidde hos de chauffører, der lyttede til den, mens musik i højere tempo reducerede rækkevidden. Når man for eksempel satte Beethoven på, resulterede det “i en kørestil, der var mere rolig”.

Testdeltagerne kørte op til fire gange mere effektivt, mens de lyttede til Beethoven” end andre numre på afspilningslisten. Du kan tage et nærmere kig på undersøgelsen her, hvis du også vil have længere rækkevidde i elbilen.

Læs også: Skal du bekymre dig om holdbarheden på elbilens batteri?