VW, Skoda og Cupra er på vej med kompakte elbiler

Volkswagen har netop fremvist konceptbilleder af kompakte elbiler fra Skoda, Cupra og dem selv, der ser ud at få en lavere og mere overkommelig pris.

VW, Skoda og Cupra er på vej med kompakte elbiler

De fleste elbiler på markedet i dag er store, dyre og bygget med henblik på, at den skal bruges af en større familie. De kompakte, og ikke mindst billigere, elbiler er dog heldigvis ikke gået helt i glemmebogen, for Volkswagen har netop løftet sløret for tre konceptbiler, der vil blive lanceret i de kommende år.

Se også: Volkswagens elbiler får opdatering med mange forbedringer

Samme platform, lavere pris

De tre små elbiler fra Volkswagen, Skoda og Cupra bygges på den velkendte MEB-platform og skal samles i Spanien. Indtil videre er der kun blevet fremvist konceptbilleder af dem, og der går da også noget tid, inden vi ser disse på gaden. Volkswagen forventer nemlig, at de vil være klar til vejene i 2025.

Herunder kan man se de tre konceptbiler, der tydeligt har fået designinspiration fra Volkswagens ID.4 og ID.5. De skulle dog blive både mindre og billigere end førnævnte elbiler, med en pris fra omkring 20.000 euro.

Rækkevidde og ydeevne?

Der er ikke mange detaljer om de kommende elbiler endnu. Dog fremviste Volkswagen tidligere en anden konceptbil, ID. Life, der også var en kompakt elbil med planlangt lancering i 2025. Og her fortalte Volkswagen om specifikationer som et 62 kWh-batteri og 172 kW-elmotor, acceleration fra 0 til 100 km/t på 6,9 sekunder og en rækkevidde på 400 kilometer.

Alle bilproducenter forsøger nu at få fat i alle mulige dele af det hurtigt voksende marked, og VW Group er ikke anderledes. Med tre mærker, der alle benytter den samme MEB-platform, er det meget muligt, at vi vil se mange flere modeller i løbet af de næste par år.

Bygges i Spanien

De kommende elektriske bybiler vil blive bygget i Spanien. 10 milliarder euro skal bruges på at bygge en ny batterifabrik i Sagunto-regionen, som skal forsyne produktionslinjerne i Martorell og Pamplona.

Det er den tredje af seks batterifabrikker, som VW-koncernen vil bygge i Europa inden 2030, hvoraf to allerede er bekræftet i Tyskland og Sverige. Andre lande, der er i spil til de resterende tre, omfatter Tjekkiet, Slovakiet, Polen og Ungarn.

Se også: Seneste nyt om elbiler