Volkswagen gør klar til næste generation af elbiler

Med en ny MEB Plus-platform gør Volkswagen klar til elbiler med endnu længere rækkevidde, hurtigere opladning og mere plads.

Volkswagen gør klar til næste generation af elbiler

Volkswagen introducerede MEB-platformen tilbage i 2019 sammen med elbilen ID.3. Siden da er der blevet produceret 670.000 elbiler på denne platform, som forventes at blive til hele 10 millioner. Men det stopper ikke her, for med en videreudvikling at denne platform, kaldet MEB+, vil Volkswagen kunne lave elbiler med endnu længere rækkevidde, hurtigere opladning og ikke mindst med en bedre udnyttelse af pladsen og forbedret autonom kørsel.

Se også: Test af Volkswagen ID.5

Op til 700 kilometer rækkevidde

Volkswagen tilbyder i dag fire elbil-modeller: ID.3, ID.4, ID.5 og ID.Buzz. Her tilbydes der en rækkevidde op til 532 kilometer og 135 kW-opladning. Med næstegenerations platformen MEB+ skrues der gevaldigt op for disse specifikationer, der er vigtige for mange, der overvejer at skifte brændstofbilen ud med el.

MEB+ platformen kommer med flere forbedringer, der muliggør blandt andet nye batterier, avanceret autonom kørsel og andet.

Den nye platform udviklet til elbiler vil kunne bruge nye “unit cell”-batterier, der forventes at give en rækkevidde på op til 700 kilometer. Samtidig vil opladningstiden mindskes, da der understøttes mellem 175 og 200 kW opladning.

Volkswagen fortæller også, at den nye platform vil muliggøre mere avanceret selvkørende teknologi, uden at komme ind på hvordan.

Elbiler på MEB+ platformen fra Volkswagen er på vej.

Ti nye elbiler inden 2026

Fokus på elbiler er hos Volkswagen er blevet større. Det er de rene elbiler kunderne vil have. Derfor udvides sortimentet af elbiler betragteligt frem til 2026, hvor der skal lanceres ti elbiler. Allerede til næste år kommer der en ny model af ID.3.

Volkswagen har ikke været for heldige med deres infotainmentsystem og touchknapper i ID.-elbilerne, der er blevet udskældt at brugerne. Og det er en kritik producenten har taget til sig. De har meldt ud, at et forbedret infotainmentsystem er på vej og fysiske trykknapper kommer tilbage i cockpittet.

Se også: Nyheder om elbiler og opladning

Billig elbil fra Volkswagen på vej

Volkswagen vil også forsøge at gøre elbilerne billigere, hvilket vil fremme udbredelsen af de mere miljøvenlige biler. Bilmærket forventer at lancere en elbil til omkring 25.000 euro, omtrent 186.000 kroner direkte omregnet.

Udover billigere modeller planlægger Volkswagen også eldrevne premiumbiler og sportsvogne.

Find den bedste elbilforsikring hos If