Huawei på vej med iPad Pro konkurrent

Huawei arbejder på en high-end tablet, der ser ud til at blive en direkte konkurrent til Apple iPad Pro.

Huawei på vej med iPad Pro konkurrent

Det er ikke kun Samsung, der gerne vil have en bid af iPad Pro-kagen. Huawei har nemlig også arbejde på en “Pro”-tablet, der ser ud til at nærme sig en lancering. Tipsteren @evleaks har fået fat i både billeder og et navn på enheden.

Enheden, der tidligere var blevet rygtet ved MediaPad M7 navnet, bliver udstyret med branchens hotteste efternavn: Pro. Det fulde navn bliver, ifølge tipsteren, Huawei MatePad Pro. Ligesom iPad Pro kommer MatePad Pro med en stylus, der magnetisk sidder fast på tablettens side, og et tastatur som tilbehør.

Vi kender endnu ikke meget til enhedens specifikationer, men dobbelt bagkamera, fingeraftrykslæser i skærmen og USB-C port skulle være ganske sikkert. Eftersom den skal konkurrere med iPad Pro, så må man forvente hardware fra øverste hylde. Huaweis nyeste Kirin 990-chipsæt er derfor et oplagt bud. GSMArena gætter derudover på 8GB RAM, 256GB lagerplads og et stort batteri.

Huawei MatePad Pro
Huawei MatePad Pro kommer i to farver: hvid og sort. Foto: @evleaks

Første tablet med hole-punch

De hurtige har sikkert allerede lagt mærke til det, men MatePad Pro gemmer på et frontkamera i skærmen. Kigger på i ventre side af skærmen, så ser man det lille frontkamera, gemt i et hole-punch design. Det betyder at MatePad Pro meget vel kunne blive den første tablet med et hole-punch kamera. Google Tjenester skal vi dog nok ikke regne med, for Huawei arbejder hårdt på deres eget økosystem, HMS.

Læs også: Samsungs iPad Pro konkurrent i butikkerne i morgen

Alt skal åbenbart hedde “Pro” nu, men MatePad’en ser alligevel ganske interessant ud. Hvad siger i til den?

Efterfølgende om temaet

Emnet er stadig relevant. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 24/9/2019 kom der flere nuancer om emnet med en artikel med fokus på I aften kommer iPadOS-styresystemet til iPads – Den videre historie kan du læse her. Sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.