iPad og iPad Mini med større skærme er på vej

Apple skulle angiveligt være i fuld gang med at klargøre nye iPads til senere i år og 2021. Her skulle større skærme være blandt nyheder.

iPad og iPad Mini med større skærme er på vej

Snakker vi tablets, så er der ingen tvivl om, at Apples iPad er den mest populære. Nogle gange kan det føles som om, at Android-producenter har givet op på tablets, mens Apple kører hårdt på.

Se også: Sammenlign priser på iPads

Apples iPad har siden lanceringen af iPadOS, styresystemet kun til iPads, bygget flere broer til den bærbare computer, så iPad’en efterhånden er mere en hybrid end bare en tablet. Vil man, så kan man faktisk arbejde på en iPad nu.

En af ulemperne ved iPad’en som en arbejdsstation er de små skærme, lige bortset fra iPad Pro med 12,9 tommer –  en startpris på 8.699 kroner skræmmer nok de fleste væk. Derfor har Apple planer om større skærme i de kommende iPads, siger Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo.

Læs også: Sådan bygger du et smart-hjem med Apple HomeKit og appen Hjem

10,8 tommer iPad og 9 tommer iPad Mini

I løbet af i år skulle den klassiske iPad, som er den bedst sælgende, vokse fra 10,2 tommer til 10,8 tommer. Altså meget tæt på den mindste iPad Pro med 11 tommer skærm, og større end den nyeste iPad Air med 10,5 tommer.

iPad Mini får også vokseværk, hvor skærmen vil vokse til omkring 9 tommer – her er der uklarhed om den endelig størrelse. Under alle omstændigheder ses et stort fra de nuværende 7,9 tommer. Den næste iPad Mini forventes lanceret i starten af næste år.

De vil begge få “budgetsvenlige priser”, men nærmere kommer vi ikke denne endnu.

Apples AR-briller er der også nyt om. Der har været mange rygter om dem, og sidste nye er, at producenten arbejder på to forskellige: Et der vil være klar til lancering i 2022 og et som kommer senere. Derudover har Apple netop bekræftet, at de har opkøbt virksomheden NextVR, hvilket signalerer at der bliver investeret i AR- og VR-teknologi.

Læs også: Ny tablet? Sådan vælger du den rigtige iPad

Fortællingen fortsætter

Vi følger op med den seneste udvikling om temaet. Robin Dixen Eggert holdt fast i sin interesse i tematikken. 4/5/2020 publicerede redaktionen artiklen om Ny tablet? Sådan vælger du den rigtige iPad – Den finder du her. Sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.