Ny iPad Air (2020) bliver billigere end sidste års model

Apple vil ifølge rygter videreføre iPhone SE-strategirne og lancere en ny iPad Air med en kraftigere processor og en lavere pris end sidste års iPad Air.

Ny iPad Air (2020) bliver billigere end sidste års model

Da Apple lancerede iPhone SE, viste det sig at være en rigtig god idé at genbruge en tidligere iPhone for så at skrue prisen godt ned og udstyre telefonen med det seneste og kraftigste chipset, Apple kunne tilbyde. Succesen gentog Apple igen i april med lanceringen af iPhone SE (2020).

Nu tyder noget på, at Apple vil bruge samme model på iPad Air-serien. Et rygte fra Digitimes går i hvert fald på, at vi vil se en ny 2020-udgave af iPad Air til efteråret, som kombinerer en kraftig processor med en lav pris. Det lyder jo en smule bekendt.

Det fremgår ikke eksplicit, men det er ikke utænkeligt, at en ny iPad Air vil blive udstyret med det nuværende og kraftfulde Apple A13 Bionic-chipset, som også er at finde i iPhone SE (2020) og iPhone 11-serien.

Det forlyder også, at den kommende iPad Air skulle få opgraderet skærmstørrelsen en lille smule fra 10,5” til 10,8” – formentlig blot fordi pladsen kan udnyttes lidt bedre end sidste år.

Læs også: Få gratis AirPods ved køb af Mac eller iPad hos Apple

Lavere pris end sidste års iPad Air

Måske mere interessant er det, at iPad Air (2020) står til at få en lavere pris end 2019-udgaven af iPad Air, som i Danmark kostede 4.299 kroner for den billigste variant med 64 GB lagerplads og Wi-Fi – og stadig gør det hos Apple.

Hvis Apple skal føre en skarp pris på den næste iPad Air, er en mulighed at prissætte den et sted mellem sidste års iPad Air og den normale iPad på 10,2” fra september sidste år. Sidstnævnte koster pt. 2.999 for Wi-Fi-udgaven med 32 GB lagerplads, så en mulig pris på den næste iPad Air med Apple A13 Bionic – hvis Apple altså viderefører iPhone SE-strategien – er omkring 3.699 kroner.

Det forlyder også, at 2020-udgaven af iPad Air bliver den næste iPad til at miste Lightning-porten til fordel for USB-C, som Apple introducerede første gang i 2018-udgaven af iPad Pro.

Efterhånden vil vi formentlig se hele porteføljen af iPads komme med USB-C ligesom Mac-computerne, og i løbet af 2021 ventes Apple at introducere de første iPhones uden Lightning. Det bliver dog heller ikke med USB-C, for ifølge den velkendte analytiker Ming-Chi Kuo menes Apple at satse stort på trådløs opladning – det vil sige ingen port til opladning.

Se også: Find de bedste priser på iPhones

Redaktionen har dækket den videre fortælling

Historiens videre forløb. Lasse Olsen fulgte op på historien. 9/7/2020 gik vi videre med historien om Få gratis AirPods ved køb af Mac eller iPad hos Apple – Den videre beretning kan læses her. Redaktionen har stadig interesse for temaet. Klik her for at læse aktuelle nyheder..