PC-markedet lider på grund af smartphones og tablets

Smartphones og tablets presser PC-salget. Nedturen står på ottende kvartal ifølge nye tal fra analyseinstituttet Gartner.

PC-markedet lider på grund af smartphones og tablets

Vi vil hellere købe nye smartphones og tablets end nye PC’er. Det er en af de to grundlæggende konklusioner i analysehuset Gartners seneste rapport.

I denne fremgår det, at antallet af solgte PC’er på globalt plan er faldet støt igennem de seneste 8 kvartaler. I seneste trimester faldt PC-salget med 5,7 procent i forhold til samme periode sidste år.

I Gartners analyse fremgår det, at PC-køb prioriteres lavere end nye smartphones og tablets. I vestlige markedet opgraderes PC’en ikke lige så ofte som før.

En anden forklaring på det sløje PC-salg er ifølge Gartner en svigtende efterspørgsel i de såkaldte ’emerging market’ – lande som Kina, Brasilien, Indien og Rusland hvor PC’en endnu ikke er hvermandseje.

I disse lande er det igen smartphones og tablets der presser PC’en som helt vrages til fordel for de mindre, mere mobil enheder.

Se også:  Transformer din Android-mobil til en bærbar pc med Superbook

Nedtur størst hos Apple og Acer

Blandt de seks største PC-producenter er der stor forskel på hvordan PC-krisen rammer. Hårdest ramt er Apple og Acer som i seneste kvartal må notere tilbagegang på henholdsvis 13,4 og 14,1 procent i forhold til forrige år.

Verdens største PC-producent, Lenovo, oplever en lille tilbagegang på 2,4 procent i samme periode

Producenter som Dell, Asus og HP bevarer derimod skindet på næsen og vækster hver især med omkring 2½ procent i perioden.

Se også:  Remix Pro: Ny 2-i-1-pc med Android optimeret til pc’er