Pixel Tablet kommer i 2023 – store udviklere klar med optimerede apps

Pixel Tablet beskrives af Google som en premium-tablet og ventes at få Android L til store skærme. Salget starter i 2023, men pris er ikke oplyst.

Pixel Tablet kommer i 2023 – store udviklere klar med optimerede apps

Som en del af sin hardwarepræsentation på Google I/O 2022, teasede Google Pixel Tablet med Android. Den er sat til at komme engang i 2023.

Android tablet i premium-segmentet

Da der trods alt er lang tid til “en gang i 2023” giver Google os kun få detaljer lige nu om Pixel Tablet. Rick Osterloh, Googles SVP for enheder og tjenester, sagde, at Pixel Tablet er en “premium”-enhed, der vil køre på virksomhedens specialfremstillede Tensor-chips, ligesom de nyeste Pixel-telefoner.

Ud fra de billeder, som Google viste frem, er der dog ikke meget premium-look over enheden. Det kan være det indtryk ændrer sig, når man får den i hænderne i den endelige version.

Se også: Priser på tablets

Får den “store version” af Android

Vi forventer naturligvis, at den nye tablet vil køre Googles version af Android, der er specielt bygget til større skærme. Historisk set er den store kritik af Android-tablets, at softwaren aldrig føles som om, den er bygget til den større skærm, og at apps ikke er optimeret til at bruge denne større visning.

Google forpligtede sig på I/O til at ombygge mere end 20 af sine apps til enheder med store skærme, og store udviklere som Facebook, TikTok og Zoom er også med på vognen. Hvis flere tredjepartsudviklere kommer om bord, når Pixel Tablet ankommer, kan den have en chance for at redefinere, hvad vi tænker på, når det kommer til premium Android-tablets

Da denne enhed ikke vil blive udgivet før engang i 2023, er det alt for tidligt at forudsige, om Google har lært af sine tidligere fejltagelser inden for tablets. Selskabets tidligere forsøg har aldrig rigtig båret frugt.