Samsung: Apple klar med foldbar tablet i 2024

Samsung forventer angiveligt, at Apple vil introducere en foldbar tablet i 2024 – det er for risikabelt med en foldbar iPhone, lyder det fra CCS Insight.

Samsung: Apple klar med foldbar tablet i 2024

Mens virksomheder som Samsung i stigende grad har investeret i foldbare enheder, har Apple endnu ikke annonceret nogen produkter i denne kategori.

Der er ingen tegn på, at det Cupertino-baserede selskab vil annoncere en foldbar telefon på kort sigt, men Samsung forventer angiveligt, at Apple vil introducere en foldbar tablet i 2024.

Se også: Billig Samsung Galaxy Flip4

Det giver mest mening for Apple med en foldbar tablet

Nyheden kommer fra The Elec, som skulle have hørt fra flere kilder, at Samsungs mobilafdeling havde et møde med leverandører i sidste måned for at diskutere smartphone-markedet. Blandt diskussionerne sagde repræsentanter fra det sydkoreanske selskab, at de forventer, at Apple vil annoncere sin første foldbare enhed om to år.

Interessant nok vil Apples første foldbare enhed, i hvert fald ifølge Samsung, ikke være en telefon. I stedet mener selskabet, at Apple vil gå ind i dette segment med en foldbar tablet eller bærbar computer.

CCS Insight bekræfter disse rygter. I en rapport, der blev delt i sidste måned, hævder researchfirmaet, at det ville være risikabelt at lancere en foldbar iPhone på nuværende tidspunkt, og at det ville give mere mening for Apple at eksperimentere med denne teknologi i en ny iPad.

Det er ikke overraskende, at Apple har fulgt en mere konservativ tilgang, når det gælder iPhone. På grund af det store antal enheder, som virksomheden sender hvert år, ville Apple sandsynligvis stå over for flere leveringsproblemer med lanceringen af en foldbar telefon, da denne teknologi stadig er begrænset og dyrere.

Se også: Priser på tablets

Kan få pris på 25.000 kroner

Det er uklart, hvor meget dette produkt ville koste, men analytikerne mener, at en foldbar Apple-enhed måske vil ramme butikkerne med en pris, der i Danmark vil ligge på 25.000 kroner.

På det samme møde med investorer sagde Samsung angiveligt, at markedet for foldbare smartphones forventes at vokse 80 procent inden 2025. Det sydkoreanske selskab sagde også, at 90 procent af brugerne af foldbare smartphones er overbevist om, at de vil købe en foldbar enhed i fremtiden.