Spændende Microsoft-patent: mobil og tablet i en enhed

Et interessant Microsoft-patent viser, hvordan en mobil/tablet hybrid kunne se ud.

Spændende Microsoft-patent: mobil og tablet i en enhed

Microsoft har længe arbejdet på at opnå konvergens mellem selskabets enheder. Eksempelvis kan selskabets Lumia 950 smartphones fungere som en PC med selskabets Continuum-teknologi i Windows 10.

Et nyligt optaget patent tyder nu på, at mobilen også skal kunne fungere som en tablet.

Se også:  Første billeder ude: Her er Microsofts Surface Phone

Her ses, hvordan et særligt foldbart display kan forvandle en regulær smartphone til en tablet, ved at skærmen smyger sig om både for- og bagside på mobilen.

Patentet detaljerer også, hvordan foldedesignet kan benyttes til at stille enheden i en såkaldt ’tent’ konfiguration som den, der i dag findes i Lenovos Yoga-laptops.

Patentet synes at bygge videre på et tidligere Microsoft-koncept fra 2014 døbt ’Courier’. Dengang var idéen at vise hvordan en sammenfoldelig tablet kunne tage sig ud.

Rutinerede kræfter bag idéen

Som med alle patenter, er det de færreste der bliver ført ud i livet som deciderede produkter. Du skal derfor ikke regne med at se mobil/tablet hybriden i forretningerne lige foreløbigt. Det er værd at bemærke, at foldbare displays er til dato kun blevet fremvist som prototyper.

Det er dog rutinerede opfinderkræfter du finder bag patentet. Bag patentansøgningen står Kabir Siddiqui, selvsamme opfinder som i sin tid patenterede Microsofts særlige kickstand til Surface-tabletten og Surface-kameraet.

Det snedige patent kan dog give indikationer om, at den længe rygtede Surface Phone kan byde på noget helt særligt til forener både mobil og tablet-egenskaber i en og samme enhed.

Læs også:  Rygte: Microsoft er begyndt at fremstille Surface-telefonen