Apple presser leverandørerne til at bruge bæredygtig energi

Størstedelen af Apples udslip af drivhusgasser kommer fra deres leverandørkæde.

Apple presser leverandørerne til at bruge bæredygtig energi

Apples leverandører har det seneste år mere end fordoblet den mængde af ren strøm, de forbruger. Det har Apple netop meddelt. De projekter inden for bæredygtig energi, de understøtter, forhindrede 13,9 millioner ton kuldioxid i at slippe ud og forurene atmosfæren. Det svarer til at holde tre millioner biler væk fra vejene i et helt år, fortæller Apple.

Indsats mod klimaforandringer

Det er en del af Apple indsats mod klimaforandringerne, hvor de arbejder på at blive helt kulstofneutrale inden 2030. Det klimaløfte, Apple afgav i 2020, blev startskuddet til at mindske drivhusudslip med 75 procent i løbet af dette årti og finde metoder til at skære ned på selskabets resterende forurening af klimaet.

I modsætning til andre selskaber, der kun har lovet at skille sig af med den forurening, de selv står for, er Apple gået et skridt videre og vil også mindske den forurening, deres leverandører slipper ud i naturen, samt forureningen forårsaget af kundernes brug af Apple-produkter.

Det er det største del af selskabets indsats, da den indirekte forurening udgør størstedelen af selskabets CO2-fodaftryk.

Se også: At du skal vide om klima og grønt

Presser leverandører til at bruge grøn energi

Udover at have en større indvirkning end blot at fokusere på selskabets eget udslip, har det en positiv effekt at også presse andre selskaber til at mindske deres udslip.

Apple offentliggør en årlig liste over deres største leverandører, der modtager omkring 98 procent af de penge, Apple bruger på materialer, produktion og montering.

Omkring 60 procent af de store leverandører er med på Apples liste over selskaber, der har forpligtet sig til at producere Apple-produkter ved hjælp af ”100 percent clean electricity” på verdensplan.

En lang række mindre leverandører har forpligtet sig på lignende vis.

Se også: Bedste priser på iPhone

Køber sig til miljøfordele for at komme i mål

Påstande om at bruge ”100 percent clean electricity” er ikke helt så enkelt, som det lyder. Apple annoncerede i 2018, at de nu brugte 100 procent bæredygtig energi, men det betyder ikke, at deres butikker og kontorer rent faktisk benyttede vind- og solenergi hele tiden.

De fleste netværk har helt enkelt ikke tilstrækkelig med kapacitet og er ikke tiltænkt at kunne levere det til en enkelt kunde hele tiden.

Så selskaber køber ofte Renewable Energi Credits (RECs) fra strømudbydere, der repræsenterer miljøfordele ved bæredygtige energiprojekter, for at opveje for deres forbrug af ikke-bæredygtig strøm. Apple køber disse credits, og det gør deres leverandører også.

I 2021 gik næsten 80 procent af deres leverandørers ”indkøb” af bæredygtig energi til at købe bæredygtig energi fra udbydere. REC’er stod for otte procent, mens 10 procent af indkøbene gik til investeringer i projekter inden for bæredygtig energi. Tre procent gik til bæredygtig energi skabt på selve leverandørernes anlæg.

Apples Supplier Clean Energy Program købte credits svarende til 360.000 tons CO2-udslip for at “at imødegå en lille forøgelse af dens CO2-fodaftryk”, det fortalte selskabet i forbindelse med den seneste opdatering omkring programmet.