Apple taber 160 milliarder dollars i markedsværdi på én dag

Analytikerne vurderer, at Apple sidder fast i en afmatningsfase lige nu med rekordstort tab i markedsværdi - iPhone 15 kan dog vende skuden.

Apple taber 160 milliarder dollars i markedsværdi på én dag

Apples markedsværdi er nu markant under den historiske grænse på 3.000 milliarder dollars, efter at tech-gigantens prognose for fjerde kvartal forårsagede bekymring for skrantende efterspørgsel på selskabets telefoner og andre produkter.

Aktierne i det amerikanske selskab faldt med 4,8 procent fredag, hvilket resulterede i en markedsværdi på omkring 2.850 milliarder dollars.

Se også: Hvilken iPhone skal man købe?

Tredje kvartal i træk med tab

Det er Apples største fald på en enkelt dag siden september og endte altså med en nedgang på 160 milliarder dollars. I juni blev Apple det første selskab med en markedsværdi over 3.000 millarder dollars.

I sin rapport kunne Apple rapportere om tredje kvartal i træk med fald i salget, og samtidig spåede de om lignende resultater for det nuværende kvartal.

Rosenblatt Securities har nedgraderet aktien til ‘neutral’ og mener, at den blandede rapport ”understreger den afmatningsfase, som Apple nu befinder sig i.

Se også: iPhone uden abonnement

Afmatning rammer Apple

” Selvom Apples Tjenester-afdeling klarer sig godt, ser en afmatning i USA ud til at vare ved, indtil en væsentlig ny produktkategori slår igennem.” Analytiker Barton Crockett ser denne udsigt som “usikker både med hensyn til timing og succes, hvilket giver ringe grund til at favorisere aktier, der nu handles nær de højeste absolutte og relative multipler.”

Apples vurdering har været en bekymring for investorerne. Aktien handler for omkring 28 gange den estimerede fortjeneste, højt både i forhold til dens egen historik og det generelle marked.

Se også: Rygter om iPhone 15

iPhone 15 kan rette op på skuden

Reaktionen på Apples resultater var ikke kun negativ, og Citi er optimistiske for fremtiden. Selskabets har placeret Apple på en 90-dages opadgående overvågning med tanke på den kommende lancering af iPhone 15-serien i september.

Selv med fredagens fald er Apple gået 40 procent op i år, nogenlunde i takt med Nasdaq 100 Indexet. Men nedgangen betød også, at aktien lukkede under gennemsnittet set over 50 dage, og det for første gang siden januar.

Se også: Find god kameramobil