Blodbad i Silicon Valley: 56.000 IT-folk fyret

56.000 IT-ansatte er fyret i 2022 alene i Silicon Valley og store tech-virksomheder barsler med flere massive fyringrunder.

Blodbad i Silicon Valley: 56.000 IT-folk fyret

Ved udgangen af oktober var over 45.000 IT-ansatte i Silicon Valley blevet fyret siden 1. januar 2022 – det inklusiv de 3.700 ansatte hos Twitter, der fik en fyreseddel, efter Elon Musk overtog ejerskabet af det sociale medie.

Med den netop annoncerede voldsomme fyringsrunde hos Meta med 11.000 fyringer, er tallet oppe på 56.000 fyrede ansatte i det tidligere så forjættede tech-område.

Se også: Mobilt bredbånd til virksomheder?

Tech-selskaber fyrer eller stopper for nye ansættelser

Mange eksperter har beskrevet de omfattende afskedigelser i Silicon Valley som et blodbad på grund af det tempo, hvormed afskedigelserne finder sted.

Samtidig har virksomheder bekræftet en nedtrapning af ansættelser for at skære i budgetudgifterne i forventning om en kommende recession.

Layoffs.fyi er et site, der følger fyringer blandt start-ups i USA og de rapporterer, der her været over 118.000 fyringer i 2022.

Afskedigelserne finder sted i teknologisektoren og i ejendomsbranchen, to af de sektorer, der bliver mest påvirket, når for eksempel renten hæves.

Se også: Hvor store er tech-selskaberne?

Store selskaber afskediger medarbejdere i stor stil

Udover Meta og Twitter har en række af de andre større selskaber også svunget øksen over deres ansatte.

Intel menes at have planer om at fyre frygtindgydende 20.000 ansatte inden for en nær fremtid. Harddiskproducenten Seagate Technology meddelte i sidste måned, at den planlægger at skære 8 procent af sin globale arbejdsstyrke, det vil sige 3.000 medarbejdere skal til at lede efter nyt job.

Kryptovalutavirksomheden Coinbase har fyret omkring 1.100 medarbejdere med henvisning til en truende recession og sine egne alt for optimistiske vækstprognoser

Netflix har for eksempel sagt farvel til 450 ansatte, mens Microsoft for nylig afskedigede omkring 1.000 ansatte.

Apple har for nyligt fyret 100 kontraktansatte rekrutteringsmedarbejdere og fryser nye ansættelser.