Chip-giganten TSMC oplever stor fremgang i omsætningen

Chipproducenten TSMC er ikke ramt på pengepungen trods chipproblemer - de forventer en vækst på 30 procent. Elbiler trækker selskabet op.

Chip-giganten TSMC oplever stor fremgang i omsætningen

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, TSMC, mener, at indtægten i 2022 kommer til at stige med 30 procent og  bestyrelsesformand Mark Liu mener ikke, at inflationen har haft indflydelse på produktionen af chips, skriver Bloomberg.

Elbiler opvejer mindre efterspørgsel på telefoner

Ved det årlige møde med aktionærerne forklarede Liu, at den mindre efterspørgsel fra smartphone- og PC-sektoren bliver opvejet af stor efterspørgsel fra en anden industri, nemlig elektriske køretøjer.

Det i en sådan grad, at TSMC har været nødt til at justere varebeholdningen for at kunne øge kapaciteten. Vækstmålet er steget 24,1 procent siden 2021 til 56,8 milliarder dollars.

Liu bekræftede en tidligere indtægtsvejledning for Q2 på 17,6 milliarder dollars til 18,2 milliarder dollars. Samme periode sidste år gav en indtægt på 12,6 milliarder dollars.

Se også:

Højere indtægter end ventet

Ved selskabets earnings call for Q4, der fandt sted i april, sagde CEO C.C. Wei, at TSMC forventer at udkonkurrere industrien med mellem 25 og 30 procent i vækst regnet i dollars.

Indtægten i første kvartal af 2022 steg 35,5 procent i forhold til samme periode sidste år til omkring 17 milliarder dollars. Det er et bedre resultat end den estimerede vækst på mellem 29 og 33 procent. TSMC er en af de store leverandører til techselskaber som Apple, Nvidia og AMD.

Se også:

Afviser planer om fabrik i Europa

Der har tidligere været rygter om, at TSMC gik med planer om at bygge en chipfabrik i Europa, men Liu slår fast, at der ikke er nogen planer om at bygge en fabrik i Europa.