Der er noget galt hos Apple

Apple mister flere ledende medarbejdere, skærer i bonusser og dropper nyansættelser - der er noget galt hos Apple, vurderer tech-ekspert.

Der er noget galt hos Apple

Apple har angiveligt fastfrosset ansættelser og forsinket bonusser til dem, der forbliver i jobbet. Det sker samtidig med, at Apple lider af hidtil usete tab på ledelsesniveau.

Selskabet har således mistet hele 12 forskellige chefer siden begyndelsen af 2022, et tal, der skiller sig ud fra tidligere år, hvor kun en eller to har forladt virksomheden.

Nogle af disse ledere har angiveligt stået for nogle af de mest vitale dele af Apples forretning, herunder hardware- og softwareudvikling, cloud-teknologi som iCloud, abonnementstjenester som Apple TV Plus og meget mere.

Se også: Test af iPhone 14 Pro

Apple forsøger at spare penge flere steder

Alt dette kommer samtidig med meldinger om, at Apple forsøger at spare penge, hvor det er muligt. For eksempel ved at udskyde bonusbetalinger, der normalt ville blive udbetalt i april 2023, og vil ikke at erstatte folk, der forlader virksomheden.

Bloomberg skriver, at Apple normalt ville udbetale bonusser til sine virksomhedsansatte i april og oktober hvert år. Udbetalingen i april i år er imidlertid blevet udsat, idet virksomheden har valgt at gå over til en årlig udbetalingsordning i stedet.

Selv rejseudgifterne er nu under streng kontrol og kræver nu godkendelse fra senior vicepræsidenten, det højeste ledelsesniveau i virksomheden under den administrerende direktør og driftschefen.

Administrerende direktør Tim Cook har også selv foreslået en stor lønnedgang i et forsøg på at sikre, at regnskaberne forbliver i balance. Forslaget er accepteret af ledelsen og aktionærerne.

Se også: Priser og tilbud på iPhone

Meget bekymrende udvikling

Tech-ekspert chefredaktør på mobilsiden.dk, Daniel Søgaard Hald, forklarer, at også Apple er blevet ramt af den “perfect storm”, der de seneste år har påvirket langt de fleste virksomheder verden over.

“Ingen virksomheder har kunnet undgå at blive ramt af mangel på komponenter, prisstigninger på disse samt Covid-19-nedlukninger i Kina og den russiske invasion af Ukraine og de usikkerheder og spændinger, den har medført verden over – selv ikke Apple. Alt dette betød, at Apples seneste iPhones, iPhone 14-serien, blev langt dyrere end tidligere modeller. Apple sælger i dag mange forskellige produkter og tjenester, men det er stadig iPhonen, der er virksomhedens cash cow. Godt nok oplyser Apple ikke salgstal per enhed, men man kunne sagtens forestille sig, at de har svært ved at sælge den nye model. Og med en ny iPhone 15-serie på vej, der mindst vil få samme høje priser, kan fremtiden se lidt sværere ud for Apple”.

Han kalder det “meget bekymrende”, at verdens største teknologivirksomhed med milliardoverskud efter milliardoverskud viser sparetræk, der skal gå ud over helt normale ansatte i virksomheden.

“Får Apple først et dårligt ry i branchen, når det kommer til løn og arbejdsforhold, bliver det svært at holde på de gode ansatte samt få ansat nye. Det kan i sidste ende betyde, at det hurtigt går den forkerte vej for Apple. Der er også tydelige usunde tegn på, at noget er strukturelt galt hos Apple, når så mange ansatte på ledelsesniveau med ansvar for vitale forretningsområder smutter,” slutter Daniel Søgaard Hald.

De bedste priser på Apple iPhone 14 Pro 128 GB

Opdateret 20/3 2023

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Bilka.dk
Mindstepris
8.799,-
8.799,-
Komplett.dk
Mindstepris
8.799,-
8.799,-
NordicElectronics
Mindstepris
8.870,-
8.870,-

Apple iPhone 14 Pro 128 GB udbydes af 23 udbydere. Du kan spare op til 3.300,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Apple iPhone 14 Pro 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 23 webshops »