Elon Musk efter Twitter-opkøb: Fyrer halvdelen af de ansatte

Den nye Twitter-ejer Elon Musk har planer om at fyre 50 procent af selskabets ansatte - dem, der beholder jobbet, må ikke arbejde hjemmefra.

Elon Musk efter Twitter-opkøb: Fyrer halvdelen af de ansatte

Elon Musk gør, hvad han kan for at fortsætte negativ omtale af Twitter, efter hans dyre opkøb af det sociale medie. I følge Bloomberg står 50 procent af selskabets ansatte over for en fyreseddel eller det, der svarer til 3.700 personer.

Hovedårsagen til fyringerne er at reducere omkostningerne i selskabet. De ansatte er endnu ikke blevet informeret om, hvem der bliver fyret. Det skulle de dog blive i løbet af i dag.

Se også: Mobilabonnementer til erhverv

De, der ikke fyres, skal arbejde på kontoret

Derudover vil de resterende medarbejdere blive bedt om at arbejde fra kontoret på fuld tid, hvilket er en omvending af den politik om at arbejde fra alle steder, som blev indført i begyndelsen af COVID-19-pandemien.

Ledende medarbejdere og rådgivere har drøftet en række scenarier med Elon Musk om, hvordan afskedigelserne skal foregå, og en idé er, at de afskedigede medarbejdere skal modtage 60 dages fratrædelsesgodtgørelse, oplyser kilder til Bloomberg.

Se også: Hvad laver de store tech-selskaber?

Musk: Betale for meget for Twitter

Elon Musks opkøb af Twitter har været meget kaotisk. Efter at have afgivet et højt bud forsøgte Musk at trække det tilbage, men opkøbet blev tvunget igennem efter et retssag.

Prisen landede på cirka 44 milliarder dollars eller det der svarer til 335 milliarder kroner.  Han har efterfølgende sagt, at han betalte for meget for virksomheden og leder efter måder at skabe overskud på.

Twitter har ikke givet overskud i otte af de seneste ti år.

Musk er også i gang med at kigge på andre måder at tjene penge på, blandt andet bliver det dyrere at få sin konto verificeret, 8 dollars om måneden, eller cirka 61 kroner. Det har mødt kritik fra mange sider.