Huawei beskyldt for at presse amerikansk selskab til at installere bagdør

Huawei indrømmer, at de har kopi af pakistansk netværk i Kina, men at den ikke kan bruges til at hente kritisk data.

Huawei beskyldt for at presse amerikansk selskab til at installere bagdør

Endnu en gang er Huawei blevet anklaget for at lægge bagdøre ind i netværk. Wall Street Journal rapporterer, at amerikanske Business Efficiency Solutions (BES) har lagt sag an mod Huawei, hvor de beskylder det kinesiske selskab for ikke blot at stjæle teknologi, men også at presse amerikanerne til at installere en databagdør i et projekt omkring mere sikre byer i Lahore i Pakistan.

Huawei beskyldes for at installere bagdør i netværk

Systemet skal efter sigende have givet Huawei adgang til en database, så de kunne indsamle følsom data om borgere og regeringen, data der beskrives som vigtig for Pakistans nationale sikkerhed.

BES hævder, at Huawei insisterede på at skabe en kopi af Lahore-netværket i Suzhou i Kina, der skulle give direkte adgang til data i Pakistan.

BES ville have tilladelse fra pakistanske embedsmænd for at fortsætte i den retning, men Huawei skal have hævdet, at de ikke havde brug for en tilladelse og truede i stedet med at afslutte aftalen, hvis ikke BES ville fortsætte. Siden skal Huawei have sagt, at de nu havde fået tilladelsen, men nægtet at vise bevis på dette, da de blev bedt om det.

Se også: Mobildækning i Danmark

Huawei indrømmer: Vi har en kopi af systemet

Situationen står ikke helt klart og tydeligt. Huawei har overfor WSJ sagt, at der ikke er nogen beviser på, at de har installeret bagdøre i nogle som helst produkter.

I en udmelding fra tidligere i tvisten har Huawei erkendt, at der er en kopi af systemet i Kina, men at der er tale om en testversion, der er fysisk isoleret fra det rigtige netværk, hvilket gør det umuligt at hente data.

En tilsynsmand for Lahore-projektet, Muhammad Kamran Khan, har fortalt, at en undersøgelse er sat i værk, men at man endnu ikke har fundet bevis på tyveri af data.

Se også: Hvordan fungerer 5G teknologien?

Øger bekymringen uanset hvad

Hvem der end fortæller sandheden, så understreger retssagen de bekymringer, der florerer om, at Huawei kan hjælpe den kinesiske regering med overvågning. Selskabet har i årevis afvist alle beskyldninger, og der er endnu ikke fundet beviser på, at de har kigget med hos andre lande via en bagdør.

Manglen på bevis har dog ikke haft nogen betydning for de lande, der har sortlistet selskabet og deres teknologi, som Storbritannien og USA.

Denne sag kan puste yderligere liv i gløderne omkring Huawei, selv hvis BES ikke vinder sagen i retssalen.

Se også: Nyheder om Huawei

Seneste tilføjelse til sagen

Siden vi publicerede denne fortælling er der kommet nyt i sagen. Steen Jørgensen har bragt sagen videre. 12/8/2021 kørte vi en artikel med fokus på Huawei efter massiv fald i omsætning: Vores mål er at overleve – Forstættelsen i sagen kan læses her. Temaet er stadig aktuelt. Klik her for at læse seneste nyt..