Huawei opretter laboratorium for digital finansiering og sikkerhed i Finland

Huawei opretter Digital Finance and Security Innovation Lab i Finland - skal fokusere på betalingsløsninger og cybersikkerhed.

Huawei opretter laboratorium for digital finansiering og sikkerhed i Finland

Huawei er blevet afskåret fra nogle tjenester, men ser det som en mulighed snarere end et tilbageslag. De er i hvert flad blevet presset til at satse på nye områder hurtigere end måske først tiltænk.

Huawei Digital Finance and Security Innovation Lab i Finland

Det seneste skridt er oprettelsen af ‘Digital Finance and Security Innovation Lab’ (også kaldet Fin²Sec) i Helsinki, Finland. Laboratoriet skal forsøge at imødekomme kravene til bank-, finans- og betalingstjenester i Europa. Huawei har inviteret forskellige industriledere inden for disse områder til at samarbejde. Det drejer sig bl.a. om paneuropæiske banker, FinTechs og andre aktører i branchen.

Digital Finance and Security Innovation Lab skal også arbejde på en måde at bruge telefoner som bilnøgler på, så man kan låse bilen op og starte den ens telefon.

Se også: Priser på opkoblede enheder

Vil forbedre cybersikkerhed

Laboratoriet er også tæt tilknyttet Helsinki-Aalto Institute for Cybersecurity og arbejder tæt sammen med Alto University. Tanken er, at Fin²Sec-laboratoriet skal fungere som en inkubator, der udvikler nye måder at forbedre sikkerheden for forbrugere og tjenesteudbydere på.

For eksempel brugen af stemmegenkendelse som en yderligere type biometrisk autentificering.

Se også: Nyheder om Huawei

Sagen fortsætter

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. Steen Jørgensen fortsatte fortællingen. 9/9/2021 fik historien nye ben at gå på med et indlæg omkring Huawei lancerer AR-kørselsassistent til bilens forrude  – Artiklen kan du læse her her. Vi har fastholdt interessen for emnet. Læs de sidste nyheder om Huawei..