Huawei satser stort på forskning og udvikling for at vende skuden

Huawei investerer massivt i udvikling og over halvdelen af selskabets ansatte arbejder inden for udvikling - underskuddet faldt massivt.

Huawei satser stort på forskning og udvikling for at vende skuden

Den kinesiske producent, Huawei, skruede op for investeringerne i R&D – forskning og udvikling – og ansatte mere personale i et forsøg på at stabilisere sin virksomhed i 2022 og igen opleve vækst efter år med sanktioner.

Lønsomheden gik dog ned.

Se også: De bedste telefoner til erhverv

Forsat stort pres på Huawei forude

Ved selskabets økonomibriefing forleden i Shenzhen forklarede nuværende formand Eric Xu, at de nuværende eksterne udfordringer og faktorer uden for markedet fortsat sætter sit præg på selskabet.

Han fremhævede fortsat arbejdet med at udvide og optimere Huaweis forretningsportefølje, der nu består af en blanding af ICT-infrastruktur, smarte enheder, cloud, Digital Power og intelligente tjenester til biler.

Ved briefingen slog XU fast, at bæredygtig overlevelse og udvikling fortsat vil være et strategisk fokus for Huawei. “Selv om vi har et betydeligt pres foran os, har vi det, der skal til for at komme ud på den anden side.”

Se også: Bredbånd til erhverv

Vil satse på digitale tjenester og grøn udvikling

Han pegede på vigtigheden ved grundarbejdet for fremtidens udvikling ved at fokusere på investeringer, og henviste til de store vækstmuligheder, der er inden for digitale tjenester og grøn udvikling.

Han estimerede, at de markeder i 2027 når op i 1 trillion dollars.

Den kommende formand og CFO, Meng Wanzhou, understregede det positive og understregede at Huaweis finansielle position fortsat er solid med “stor modstandsdygtighed og fleksibilitet”.

Se også: Bedste kameramobil?

114.000 ansatte inden for udvikling

Hun fortalte, at selskabets investeringer i R&D steg med 13,2 procent til rekord høje 23,5 milliarder dollars i 2022, hvilket svarer til 25,1 procent af den totale omsætning sammenlignet med 22,4 procent i 2021.

Antallet ansatte i R&D steg med 6,2 procent til 114.000 personer, hvilket er mere end halvdelen af selskabets totale personalestyrke på 207.000 medarbejdere.

Se også: Nyheder om international tech

Stort fald i overskuddet

Nettooverskuddet faldt med 68,7 procent til 35,6 milliarder kinesiske yuan, selvom kurven for 2021 inkluderede indtægterne for salget af datterselskabet Honor. Omsætningen lå stille på 642,3 milliarder yuan.

Erhvervsdelen af selskabet oplevede vækst i omsætningen på 30 procent til 133,2 milliarder yuan, mens selskabets netværksafdeling lå stille på 284 milliarder dollars og forbrugerdelen faldt med 11,9 procent til 214,5 milliarder yuan.

Det er første gang, Huawei redegør for omsætningen afdeling for afdeling, og Huawei fortalte, at cloud computing og Digital Power har oplevet kraftig vækst og indkasseret en samlet omsætning på 96,1 milliarder yuan. Det svarer til 15 procent af den samlede omsætning.

Netto overskudsmargin faldt til 5,5 procent fra 17,9 procent i 2021 og 7,3 procent i 2020.

Se også: Billig erhvervstelefoni