Intel investerer 80 milliarder euro i europæisk chipfabrik

Intel vil investere 80 milliarder euro i ny semiconductor-fabrik i Europa - det skal vende forfærdelig europæisk nedgang, siger Intel.

Intel investerer 80 milliarder euro i europæisk chipfabrik

Intels direktør Pat Gelsinger har afsløret planer om en investering på 80 milliarder euro i en ny semiconductor-fabrik i Europa. Det er en investering, der skal løbe hen over en periode på ti år og er en del af selskabets strategi for drastisk at øge sin globale kapacitet.

Intel vil investere 80 milliarder euro i nye fabrikker i Europa

I en tale ved den bilfokuserede IAA Mobility Conference i München i Tyskland, fortalte Gelsinger om den europæiske del af Intels indsats for at øge sin produktionskapacitet.

Dette kommer efter en annoncering af en investering på 20 milliarder dollars i to fabrikker i USA og en efterfølgende aftale med Qualcomm om at producere chips for giganten i sine nye faciliteter.

Udover at udvide sin eksisterende fabrik i Irland, har Intel planer om at oprette en “major mega fab” i Europa. Placeringen af denne mega-fabrik skal afsløres i slutningen af året. Den nye fabrik kommer til at bestå af to enheder og med tiden kan den udvides til helt op til otte enheder.

Se også: Telefoner med kraftfuld chipset

Skal vende forfærdelig europæisk nedgang

Gelsinger fortalte, at den nye fabrik skal være en “katalysator for semiconductor-industrien” og leverandørkæder. Han henviste til, at Europa i flere år har været ramt af et fald i chipproduktionen.

I 1990 stod Europa for 44 procent af den globale semiconductor-industri, i 2021 er det tal helt nede på 9 procent, fortalte Gelsinger.

Derfor vil Intel ifølge Gelsinger skabe et “et center for R&D, der samler Europa for at vende denne forfærdelige nedgang, skabe en mere globalt afbalanceret forsyningskæde og skabe et center for R&D og teknologisk innovation i Europa”.

Se også: Nyheder om chipproduktion