Microsoft får overraskende grønt lys af EU til spilopkøb

EU godkender Microsofts køb af Activision Blizzard for 470 milliarder kroner - Margrethe Vestager mener, at det vil fremme konkurrencen inden for gaming.

Microsoft får overraskende grønt lys af EU til spilopkøb

Microsoft har fået Europa-Kommissionens godkendelse af sit opkøb af Activision Blizzard til cirka 470 milliarder kroner, hvilket er en vigtig milepæl i handlen.

Europa-Kommissionen erklærede, at Microsoft tog hensyn til antitrustproblemer i den nye cloud-spilsektor ved at tilbyde løsninger, der gør det muligt for brugerne at streame Activisions spil på enhver cloud-streamingplatform.

Se også: Billig bredbånd til gaming

Godkendelse kommer efter engelsk blokering

Denne overraskende godkendelse fra Europa kommer efter, at Englands øverste konkurrencemyndighed blokerede aftalen i sidste måned, da denne frygtede, at Microsoft ville udelukke andre spilplatforme.

Activision Blizzard er ansvarlig for populære konsol- og pc-spil som Call of Duty-franchisen og World of Warcraft. Tilsynsmyndigheder verden over har undersøgt, om Microsofts overtagelse af Activision kan skabe forvridninger på markedet for konsol- og cloudspil. En af bekymringerne var, om Microsoft ville beholde de populære Activision-spil udelukkende på sine egne platforme. Det ser det altså ud til, at de ikke gør.

EU’s tilsynsmyndigheder fastslog, at Microsoft kunne skade konkurrencen inden for distribution af pc- og konsolspil via cloud gaming-tjenester som følge af overtagelsen. Bekymringen var, at hvis Microsoft gjorde Activision-spil eksklusive til sin egen platform, ville konkurrencen lide under det. Microsoft tilbød imidlertid afhjælpende foranstaltninger for at imødegå disse betænkeligheder.

Se også: Bedste telefoner til gaming

Microsoft fremmer konkurrencen

Brugere, der har købt eller vil købe et Activision-spil, kan streame det på en cloud gaming-platform efter eget valg. Microsoft vil også give royaltyfrie licenser til cloud gaming-platforme til at streame Activision-spil, hvis en forbruger har købt dem.

Europa-Kommissionen mener, at dette skridt vil øge konkurrencen på markedet og give adgang til Activision-spil for streamingplatforme, som tidligere ikke havde adgang til det. Margrethe Vestager, EU’s konkurrencekommissær, udtalte, at Microsofts løsning ikke blot løser et problem, men ligefrem også vil fremme konkurrencen.