Microsoft hæver priserne på Office 365 erhvervsabonnementet i 2022

Erhvervskunder skal finde større beløb frem, hvis de vil fortsætte abonnement på Office 365 - Microsoft hæver priserne med op mod 17 procent.

Microsoft hæver priserne på Office 365 erhvervsabonnementet i 2022

Microsoft meddelte torsdag at vi sætter priserne op på deres erhvervsabonnementer på Microsoft 365-pakker med produktivitetsapps som Word og Excel, det vi tidligere kendte som Office 365.

Office 365 til erhverv stiger markant i pris

Prisstigningen vil gøre godt for Microsofts totale omsætning og overskud, da Office stadig er selskabets topprodukt, når det kommer til salg. Størstedelen af omsætningen kommer desuden fra erhvervskunderne. Størstedelen af omsætningen på Office kommer siden 2017 fra abonnementer, så det burde skæppe godt i Microsofts i forvejen bugnende pengetank.

Dette bliver “den første væsentlige opdatering af priserne, siden vi lancerede Office 365 for ti år siden,” skrev CVP for Microsoft 365, Jared Spataro i et blogindlæg. Pakken er blevet udvidet til nu også at inkludere Teams kommunikationsappen, Whiteboard samarbejdsappen og Power Platform værktøjet til applikationsudvikling til ikke-udviklere og derudover flere andre tilføjelser.

Sådan bliver prisstigningerne

Prisændringerne træder i kraft 1. marts 2022, og her er ændringerne for de forskellige abonnementer. I skrivende stund har vi kun prisændringerne i dollars. I procent er der dog tale om prisændringer på op mod 17 procent, så der er tale om markante stigninger på nogle af abonnementerne:

  • Microsoft 365 Business Basic kommer op på 6 dollars per bruger fra tidligere 5 dollars
  • Microsoft 365 Business Premium kommer op på 22 dollars fra tidligere 20 dollars.
  • Microsoft 365 E3-varianten kommer op på 36 dollars fra tidligere 32 dollars (i modsætning til det andre produkter i listen inkluderer dette en version af Windows).
  • Office 365 E1 kommer op på 10 dollars fra tidligere 8 dollars.
  • Office 365 E3 kommer op på 23 dollars fra tidligere 20 dollars.
  • Premium Office 365 E5 kommer op på 38 dollars mod tidligere 35 dollars.

Se også: Billige mobilabonnementer til erhverv

Vil øge Microsofts cloud-business

Trækket med at skabe Microsoft 365 har hjulpet Microsoft med at sælge Office-abonnementer til folk, der ikke nødvendigvis sidder foran deres computer hele dagen, da de har andre arbejdsopgaver. Det har gjort brugerbasen af Office bredere og nu er der også 300 millioner betalende erhvervs-Office 365, skrev Spataro i indlægget.

At øge summen af penge, der kommer fra hver Office-abonnent, er en anden måde for Microsoft at udvide Office cloud-forretningen på. Også på den front oplever selskabet fremgang, selv uden de kommende prisstigninger. E5-løsningen står for 8 procent af de installerede Office 365 hos erhvervskunderne, fortalte CFO, Amy Hood til analytikere i juli måned.

Office 365 E5 inkluderer funktioner som cloud-baserede telefoner, en Pro version af Power BI datavisualiseringssoftwaren og forebyggelse af datatab i Teams.

Se også: Bedste telefoner til virksomheder

Private brugere og studerende slipper for prisstigninger – for nu

Abonnementer til almindelige brugere og studerende vil ikke opleve prisstigninger. Dog har vi en forventning om, at også disse to grupper på et tidspunkt inden for en forholdsvis kort tidshorisont kan risikere prisstigninger på produktet.

10 år uden prisstigninger er lang tid i tech-verdenen og Microsoft vil kunne forsvare en prisstigning i henhold til generelle prisstigninger i samfundet.

Se også: Nyheder om Office