Stort teleselskab retter hård kritik mod Samsungs mobilforretning

T-Mobile kommer med bemærkelsesværdig kritik af Samsungs forsyningskæde og for at de ikke kommer med ny Note-telefon i år.

Stort teleselskab retter hård kritik mod Samsungs mobilforretning

Det hører til sjældenhederne, at et teleselskab direkte kritiserer måden, som en mobilproducent driver forretning på – eller bare kritiserer en mobilproducent. Men det har T-Mobiles finansdirektør, Peter Osvaldik, lige gjort.

Teleselskab i hård kritik af Samsung

Han nævner specifikt Samsung i forbindelse med en diskussion af, hvordan operatørens leverandører indtil videre har klaret manglen på elektronikkomponenter.

“Samsung er virkelig sakket bagud i forhold til andre OEM’er [Original Equipment Manufacturers] i forhold til det globale forsyningskædeproblem,” sagde Peter Osvaldik under et investorevent tirsdag.

Osvaldik bemærkede specifikt, at Samsung har afbrudt sin Galaxy Note-smartphone, “som mange af vores kunder var helt vilde med”, og at mange af selskabets smartphones i S-serien “er meget få”.

Se også: De billigste teleselskaber

Holder øje med udviklingen

“En stor del af vores kundebase er meget store Samsung-elskere, og derfor så vi nok lidt mere af problemet med forsyningskæden der,” sagde han. “Andre, der har en mere Apple-orienteret base, er sandsynligvis mindre tilbøjelige til at blive påvirket af dette.”

Osvaldik  slår fast, at det er noget, de ”holder nøje øje med”.

Se også: Sammenlign priser på telefoner

Bemærkelsesværdig kritik i kølvandet på iPhone 13 lancering

Osvaldiks kommentarer er særligt bemærkelsesværdige i betragtning af, at Apple tirsdag lancerede sin nyeste serie af iPhones, iPhone 13.

Selv om Apple endnu ikke har haft større problemer med forsyningskæden indtil videre på grund af den igangværende globale mangel på komponenter, forventer nogle analytikere, at iPhone-leverandøren vil få svært ved at imødekomme efterspørgslen senere i år og ind i næste år på grund af dette problem.

Det bliver spændende at se, om Osvaldik også går ud med en offentlig kritik af Apple, når eller hvis de løber ind i komponentproblemer.

Se også: Nyheder om mobilbranchen

Redaktionen fastholder fokus på sagen

Siden vi publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald holdt fast i sin interesse i tematikken. 10/9/2021 fulgte vi op med en artikel omkring Skift mobilabonnent ofte og spar penge? – Læs fortsættelsen her. Du kan læse absolut seneste nyt her.