Telenor udbygger sit IoT-net med med nye roamingaftaler

Telenor har indgået roamingaftaler med teleselskaberne Vodafone og AT&T, så erhvervskunder hos Telenor har bedre mulighed for at bruge IoT-enheder uden for Danmark.

Telenor udbygger sit IoT-net med med nye roamingaftaler

Telenor har siden 2018 haft et landsdækkende IoT-net baseret på netværksteknologien NB-IoT (narrowband). Netværket er rettet mod erhvervskunder, som ønsker at have produkter, særlige funktioner eller ting koblet på internettet. Det kan for eksempelvis være sporing af lastbiler, så transporter kan spores i realtid eller digitale skraldespande, der via sensorer måler mængden af skrald og giver besked, når de skal tømmes.

Mulighederne for at bruge IoT-enheder er mange. Derfor fortsætter Telenor også med at forbedre sin IoT-løsning. Senest har teleselskabet indgået nye roamingaftaler med teleselskaberne Vodafone og AT&T, så IoT-kunder kan benytte Telenors IoT-abonnement uden for landets grænser til attraktive priser.

Telenor tilbyder i forvejen dækning på NB-IoT i 200 forskellige lande via 400 forskellige partnere. Med aftalerne med Vodafone og AT&T har IoT-kunder hos Telenor nu endnu bedre muligheder for at drive forretning ved brug af IoT-enheder i udlandet. De nye omtaler gælder blandt andet i Tyskland, Storbritannien og USA.

– Det er nogle vigtige aftaler, for de betyder, at vores IoT-kunder trygt og enkelt kan sende kan sende deres enheder ud i verden uden frygt for at miste forbindelsen, siger Jan Rasmussen, erhvervschef i Telenor.

Læs også: Om 5 år er IoT-markedet 250 millliarder kroner værd

Smart rottefælde giver besked, når der er fangst

Ud over at kunne bruges til for eksempel sporing af transporter og fyldniveauet i skraldespande kan IoT-enheder også bruges til at gøre rottefælder smartere. Den danske virksomhed Aurocon har udviklet rottefælden AuroTrap med indbygget IoT-sensor, der automatisk giver besked via en app, når den har fanget en rotte eller mus.

– For os er det essentielt at have adgang til NB-IoT også i udlandet, fordi vi satser stort på eksport af vores løsninger. Derfor er det helt afgørende for os at vores netværkspartner giver mulighed for effektive roamingaftaler på tværs af landegrænser, siger Preben Asp, direktør hos Aurocon.

Telenors One IoT-abonnement giver ikke kun erhvervskunder mulighed for at bruge Telenors særlige NB-IoT-net, men også teleselskabets øvrige netværksteknologier (LTE-M, 2G, 4G og 5G).

Telenors forskellige netværk til IoT-løsninger:

NB-IoT LTE-M 2G 4G 5G
Strømforbrug
Meget lav
Strømforbrug
Lav
Strømforbrug
Normal
Strømforbrug
Normal
Strømforbrug
Normal
Mobilitet
Nej
Mobilitet
Ja
Mobilitet
Ja
Mobilitet
Ja
Mobilitet
Ja
Dækning
Meget god
Dækning
God
Dækning
God
Dækning
Normal
Dækning
Normal

Se også: Nyheder om erhvervstelefoni

Efterfølgende nyt om emnet

Emnet er stadig relevant. Steen Jørgensen fortsatte historien. 2/7/2021 fulgte redaktionen op med fortællingen Industri udpeger teknologiens rolle i at håndtere klimaudfordringer – Artiklen kan læses her. Læs også seneste nyt om temaet her.