LG’s tv får endelig indbygget Chromecast

TV fra LG med styresystemet webOS har kun kunnet tilbyde Miracast-spejling af telefoner, men nu bliver LG's tv endelig opdateret med indbygget Chromecast-funktionalitet.

LG’s tv får endelig indbygget Chromecast

Under en pressekonference ved dette års CES-messe annoncerede LG en ny lineup af smart-tv, der kommer på markedet i 2024. Her fortalte selskabet også, at LG’s tv fra 2024 nu har indbygget Chromecast-funktionalitet. Samtidig understøtter de nu også styring af smart home-produkter gennem Google Home.

LG’s tv er blandt de mest populære i verden, men webOS-platformen har endnu ikke understøttet Chromecast – Googles teknologi til trådløst at spejle lyd og video fra computere og smartphones til fjernsynet.

Læs også: Smart home-produkter er en åben invitation til it-kriminelle

Først kom AirPlay til LG-tv – nu kommer Chromecast

I stedet har man været nødt til at benytte sig af Miracast for at caste indhold eller spejle en skærm. Miracast er en ældre teknologi, som ikke fungerer nær så effektivt som Google Cast, som spejlingsteknologien bag Chromecast hedder. Apple AirPlay blev introduceret i LG’s tv allerede i 2019, og nu kommer turen altså til Googles tilsvarende løsning.

Fra og med årets modeller får LG’s tv altså også understøttelse af Chromecast.

”I dag er vi begejstrede for at kunne annoncere, at LG’s tv-apparater i 2024 har indbygget Chromecast. Det betyder, at brugere af LG’s tv kan starte en video på deres telefoner eller i deres Chrome-browser og med et enkelt tryk på Cast-ikonet se videoen på den bedste skærm i deres hus,” siger Erik Kay, der er vicedirektør for multi-enhedsoplevelser hos Google, ved LG’s pressekonference på CES 2024. Han tilføjer:

“Senere i år udvider vi Chromecast til også at dække LG Hospitality and Healthcare, så man uden afbrydelser kan fortsætte med at se på sine favoritter af streamingapps på LG’et på hotelværelset uden at skulle logge ind på sin konto og huske at logge ud, når man er færdig.”

Der blev ikke nævnt noget om, hvornår – hvis overhovedet – denne funktionalitet kommer til ældre tv-modeller.

LG-tv kan kontrollere Google Home-enheder

Google afslørede også, at LG’s tv snart kommer til at fungere som hubs for Matter-kompatible smart home-produkter. LG tv kommer også til at kunne kontrollere smart-produkter tilføjet i Google Home. I forvejen kan LG’s tv styre smart home-produkter, der er tilføjet i LG’s økosystem SMART THINQ.

“LG’s TV’er kommer til at fungere som hubs for Google Home, så man let kan installere og kontrollere en hvilken som helst Matter-enhed. Man kan se, kontrollere og håndtere både LG og Google Home-enheder direkte fra TV’et eller ThinQ-appen. Disse funktioner kommer senere i år,” siger Eric Kay.

Læs også: Hisense vil presse TV-markedet med høj kvalitet til lave priser